Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de EMX250 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla tweede geworden. Bonacorsi heeft hiermee opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om de titel.

In de eerste manche vocht hij zich vanaf een vijfde plaats naar een derde plaats en in de laatste ronde wist hij met een mooie inhaalmanoeuvre op Quentin Prugnieres de tweede plaats voor zich op te eisen. Ivano van Erp wist een hele goede start te pakken maar werd teruggeslagen naar een zesde plaats waarmee hij opnieuw belangrijke punten wist te pakken.

Door hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag de baan er voor de tweede manche modderig bij. Bonacorsi wist een goede start te pakken en werkte opnieuw een solide wedstrijd af. Hij kwam net als in de eerste manche als tweede over de finish en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.

Ivano van Erp kwam tijdens de eerste ronde ten val en werd hierbij hard geraakt door een andere rijder. Van Erp was hierdoor niet in staat om de manche uit te rijden en zocht teleurgesteld het rennerskwartier op.

Met nog drie wedstrijden om het EMX250 Kampioenschap te gaan staat Bonacorsi nu 46 punten voor op de tweede man. Van Erp blijft op een zesde plaats staan!

De volgende wedstrijd van het EMX250 kampioenschap is aankomend weekend in het Nederlandse Arnhem.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.