Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de achtste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Nederlandse Arnhem weten te winnen. Bonacorsi pakte de eindzege met een 2-2 in de manches en is hiermee in de tussenstand van het kampioenschap verder uitgelopen. Ivano van Erp kwam in de eerste manche ongelukkig ten val en heeft hierbij een breuk in zijn bekken opgelopen.

Het circuit van Arnhem lag er zwaar en zanderig bij. Daarnaast was de snelheid hoog, ontstonden er diepe sporen en lagen er verraderlijke stukken in de baan. In de eerste manche zag Bonacorsi een goede start in rook op gaan doordat er een andere rijder naast hem ten val kwam. Bonacorsi kon de valpartij ontwijken en begon als negende aan de wedstrijd. Vanaf daar begon hij aan een inhaalrace en wist de ene na de andere rijder te passeren om uiteindelijk als tweede over de finish te komen.

In de tweede manche kwam hij beter uit de start en nam zijn tijd om vanaf een zesde plaats terug naar voren te komen. Met constante rondetijden en een aantal ingecalculeerde inhaalmanoeuvres wist hij op een tweede plaats over de finish te komen. Hiermee pakte hij zijn derde overwinning van het seizoen.

Ivano van Erp reed een sterke eerste manche. Echter in leidende positie rijdend, kwam hij ten val en liep hierbij een breuk op in zijn bekken. Dit betekent voor van Erp het einde van het seizoen.

Tot op dit moment is Bonacorsi in iedere wedstrijd op het podium geeindigd en staat nu 54 punten voor in de strijd om de Europese titel.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma. Per wedstrijd zijn er 50 punten te verdienen. De eerste keer dat Bonacorsi de kans heeft om de titel te pakken is over twee weken tijdens de wedstrijd in Turkije.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.