Andrea Bonacorsi en Ivano van Erp hebben beiden een sterke Grand Prix van Lommel gereden. Bonacorsi wist een zesde plaats te behalen en Van Erp wist in zijn MX2 debuut netjes een manche negende te worden.

Op zaterdag liet Bonacorsi al een goede snelheid zien in de tijdtraining door een zevende tijd op de klok te zetten. In de kwalificatieheat liep het echter anders voor hem wat hij kende tegenslag en haalde de finish niet. Dit betekende voor hem dat hij in beide manches op zondag een slechte startplaats had. Van Erp kwam ondanks een valpartij in de tijdtraining tot een veertiende tijd en wist zich later op de dag op een goede tiende plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

Ondanks zijn slechte startpositie wist Bonacorsi in de eerste manche en goede start te pakken en kende een goede eerste ronde. Op een elfde plaats kwam hij voorbij start/finish en zette vanaf daar zijn opmars verder. Met nog een aantal ronden te gaan nam hij de achtste plaats in handen en door een sterk eindschot in te zetten, wist hij op een zesde plaats over de finish te komen. Van Erp kwam in de beginfase ten val en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Vanaf een 33ste plaats kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en finishte op een nette zeventiende plaats.

In de tweede manche was het van Erp die een betere start wist te pakken en op een elfde plaats uit de eerste ronde kwam. In het midden van de wedstrijd nam hij de tiende plaats in handen en in de slotfase stootte hij door naar een negende plaats waarop hij uiteindelijk ook finishte. Bonacorsi kende tegenslag in de beginfase en begon vanuit de achterhoede aan een inhaalrace. Alles gevend duurde het slechts een aantal ronden voordat hij de top vijftien binnen kwam. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij raakte zijn motor zodanig beschadigd dat hij de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten.

In het dagklassement eindigde Van Erp op een twaalfde plaats en werd Bonacorsi vijftiende. Aankomend weekend gaat het EMX250 Kampioenschap verder op het circuit van Vantaa in Finland.

Daguitslag Grand Prix van Lommel:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Lucas Coenen 44 Pnt
3 Simon Laengenfelder 40 Pnt
4 Liam Everts 34 Pnt
5 Kevin Horgmo 29 Pnt
12 Ivano van Erp 16 Pnt
15 Andrea Bonacorsi 15 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.