Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in Oldebroek de Dutch Masters of Motocross competitie op sterke wijze af weten te sluiten. Ivano van Erp wist in beide manches een aantal ronden aan de leiding te rijden en wist derde te worden in het dagklassement terwijl Andrea Bonacorsi het kampioenschap op een derde plaats af wist te sluiten.

Het circuit van Oldebroek lag er perfect geprepareerd bij in de ochtend. Van Erp liet zien dat hij zich helemaal thuis voelde op het bosrijke circuit en wist de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining. Ook Reisulis en Bonacorsi zaten er met een zesde en zevende tijd goed bij.

In de eerste manche was het Van Erp die een hele goede start wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Dit wist hij een aantal ronden vol te houden maar viel toen terug naar een tweede plaats. In het sterke deelnemersveld wist hij tot na het midden van de wedstrijd stand te houden. Echter daarna verloor hij het juiste ritme waardoor het tempo naar beneden ging. Van Erp moest in de slotfase een aantal kostbare plaatsen prijsgeven en finishte moegestreden als zesde. Bonacorsi kwam minder goed uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Van buiten top acht, wist hij verschillende rijders te passeren en wist er nog een vierde plaats uit te halen. Reisulis wist na een aantal foutjes als elfde over de finish te komen en was vastbesloten om het in de tweede manche beter te doen.

In de tweede manche maakte van Erp een ijzersterke indruk door lange tijd aan de leiding te rijden. Met een goed ritme hield hij dit vol tot in het midden van de wedstrijd en moest toen Kay de Wolf laten passeren. Van Erp kon het tempo hoog blijven houden en eindigde op een sterke tweede plaats. Ook Reisulis reed een hele sterke wedstrijd want hij bracht de beginfase door op een goede tweede plaats. Later viel hij terug naar een derde plaats en heeft hier tot op drie ronden van het einde gereden. Toen werd hij gepasseerd door Roan van de Moosdijk en werd vierde. ook Bonacorsi zat er goed bij met de start maar door een foutje in de beginfase viel hij terug naar een zevende plaats. De rest van de manche knokte hij ervoor om naar voren te komen en nam verschillende keren de zesde plaats in handen. Deze moest hij in de slotfase nog weer afstaan en werd zevende.

In het dagklassement eindigde Van Erp op een derde plaats en eindigden Bonacorsi en Reisulis op een zesde en zevende plaats. In de eindstand is Bonacorsi derde geworden, Reisulis legde beslag op een zesde plaats en Van Erp is op een zevende plaats geeindigd. Hutten Metaal Yamaha Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap, welke aankomend weekend wordt verreden in het Letse Kegums.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 42 Pnt
3 Ivano van Erp 37 Pnt
4 Kevin Horgmo 35 Pnt
5 Kay Karssemakers 32 Pnt
6 Andrea Bonacorsi 32 Pnt
7 Karlis Alberts Reisulis 28 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 147 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 119 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 102 Pnt
4 Rick Elzinga 89 Pnt
5 Kay Karssemakers 88 Pnt
6 Karlis Alberts Reisulis 83
7 Ivano van Erp 82 Pnt