Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft zijn goede vorm in het Spaanse Arroyomolinos verder weten te zetten. Met een overwinning in de eerste manche en een zesde plaats in de tweede manche eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de tussenstand naar 37 punten.

Na zijn indrukwekkende zege in de EMX250 wedstrijd in Portugal, zette Bonacorsi zijn goede rijden verder in Spanje. In de eerste manche reed hij lang aan de leiding maar moest toch de koppositie even afstaan. Omdat Bonacorsi de druk op de ketel hield, ging de kopman in de slotfase in de fout waardoor Bonacorsi onbedreigd naar de zege kon rijden.

Omdat er veel gesproeid was voor de tweede manche waren de omstandigheden toen helemaal anders. Bonacorsi kwam niet goed weg bij de start en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Hij kwam goed terug naar voren totdat hij bij een valpartij kostbare tijd verloor. Ondanks dit liet hij zich niet uit het veld slaan en begon opnieuw aan een opmars. Hij wist er nog een zesde plaats uit te halen en dit leverde hem in het dagklassement een tweede plaats op.

Karlis Alberts Reisulis en Ivano van Erp boekten gedurende het weekend progressie. In de eerste manche wist Reisulis negende te worden en Van Erp kwam op een achttiende plaats over de finish. In de tweede manche was het Van Erp die kopstart wist te pakken en als vierde over de finish wist te komen. Reisulis wist zijn beste manche resultaat te behalen met een derde plaats.

Bonacorsi heeft zijn voorsprong in de tussenstand weten te vergroten naar 37 punten. Reisulis eindigde op een vijfde plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een zesde plaats. Van Erp werd negende in de daguitslag en staat ook negende in de tussenstand van het kampioenschap. Over vier weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.