Hutten Metaal Yamaha Racing heeft het afgelopen weekend in het Letse Kegums haar meest succesvolle wedstrijd van dit seizoen gekend. De wedstrijd werd gewonnen door Ivano van Erp, die zijn Yamaha machine naar een eerste en tweede plaats stuurde in de manches. Hiermee pakte hij zijn allereerste EMX250 zege uit zijn carrière. Op het podium werd hij vergezeld door Andrea Bonacorsi, die hiermee zijn vijfde achtereenvolgende podiumplaats wist te behalen met een derde plaats. Thuisrijder Karlis Alberts Reisulis miste het podium op slechts twee punten en werd vierde.

In de eerste manche was het Van Erp die voorin het deelnemersveld aan de wedstrijd kon beginnen. Bonacorsi nam de derde plaats in en Reisulis zat op een vijfde plaats. Het trio vocht er hard voor om hun positie te behouden maar werden alle drie gepasseerd door Marc Antoine Rossi die de manche wist te winnen. Omdat hij op te hoge snelheid langs een gele vlagsituatie was gereden, kreeg hij tien strafplaatsen waardoor de overwinning naar Van Erp ging voor Bonacorsi en Reisulis legde beslag op een vierde plaats.

In de tweede manche liet Van Erp zijn potentieel nog maar eens zien. De getalenteerde Nederlander nam kopstart en wist in elf van de veertien ronden aan de leiding te rijden. Hij kwam op een tweede plaats over de finish en pakte hiermee zijn eerste EMX250 zege uit zijn carrière. Bonacorsi kwam van buiten de top twintig terug naar een vijfde plaats en wist hiermee derde te worden in het dagklassement. Reisulis had lange tijd de derde plaats in handen maar werd uiteindelijk vierde, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement.

In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap staat Bonacorsi aan de leiding met een voorsprong van 30 punten op de tweede man. Reisulis en Van Erp zijn in Letland opgeklommen naar een zesde en zevende plaats in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.