Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo een top drie plaats weten te behalen. Bonacorsi wist deze positie met een derde plaats in de eerste manche te behalen. In de tweede manche ging het moeizamer en werd hij zevende. Ook zijn teammaten Karlis Alberts Reisulis en Ivano van Erp waren in Markelo in de top tien te vinden.

In de tijdtraining was het Reisulis die zijn draai al snel had gevonden op het bosrijke circuit en in het sterke deelnemersveld een vijfde tijd op de klok wist te zetten. Van Erp zat hier met een zesde tijd niet ver achter en Bonacorsi kwam tot een achtste tijd.

Toen het starthek in de eerste manche viel, was het Bonacorsi die kopstart wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op de eerste plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven maar toch kwam hij op een sterke derde plaats over de finish. Ook Reisulis pakte een hele goede start en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats. Gedurende de wedstrijd viel hij iets terug en finishte op een zevende plaats. Van Erp kende een moeilijke beginfase en door een valpartij werd hij helemaal teruggeslagen naar een vijfentwintigste plaats. Met een goed tempo kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist er nog een dertiende plaats uit te halen.

In de tweede manche zat Bonacorsi er opnieuw goed bij met de start en had in de beginfase de tweede plaats in handen. Omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, moest hij gedurende de wedstrijd een paar plaatsen prijsgeven en werd zevende. Van Erp zat er nu bij met de start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase had hij het moeilijk en viel terug naar een achtste plaats. Daarna herpakte hij zich en begon aan een opmars. Dit zorgde ervoor dat hij op een nette zesde plaats over de finish wist te komen. Reisulis vocht zich in de beginfase naar een vijfde plaats maar net als Van Erp moest hij in de beginfase een aantal plaatsen afstaan. Reisulis knokte voor wat hij waard was en wist uiteindelijk op een nette achtste plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Bonacorsi op een vijfde plaats, Reisulis werd achtste en Van Erp legde beslag op een negende plaats. In de tussenstand staat Bonacorsi vierde, Reisulis zesde en Van Erp bezet de achtste plaats. Aankomend weekend staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Portugese Agueda.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Rick Elzinga 42 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 37 Pnt
4 Mikkel Haarup 36 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 34 Pnt
8 Karlis Alberts Reisulis 24 Pnt
9 Ivano van Erp 23 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Kay de Wolf 97 Pnt
2 Rick Elzinga 89 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 77 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 70 Pnt
5 Kay Karssemakers 56 Pnt
6 Karlis Alberts Reisulis 55 Pnt
8 Ivano van Erp 45 Pnt