Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft zijn voorsprong in de tussenstand van de EMX250 klasse uit weten te bouwen. Tijdens de derde wedstrijd in het Portugese Agueda wist Bonacorsi met een 1-3 in de manches de eindzege te pakken.

Bonacorsi wist in de eerste manche een aantal mooie inhaalmanoeuvres te forceren en won de manche met een voorsprong van zeven seconden op de tweede man. Karlis Alberts Reisulis en Ivano van Erp maakten fouten waardoor zij niet verder kwamen dan een dertiende en eenentwintigste plaats.

In de tweede manche kwam Bonacorsi voor een uitdaging te staan. Door een aanvaring met een andere rijder in de tweede ronde, brak zijn koppelingshendel af. Ondanks dit ging hij in de aanval en kwam nog heel dicht bij de tweede man om uiteindelijk op een derde plaats over de finish te komen.

Door deze goede resultaten heeft Bonacorsi zijn voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 35 punten. Reisulis pakte in de tweede manche kopstart en reed lang goed mee in de kopgroep. De getalenteerde Let wist beslag te leggen op een sterke vierde plaats en Ivano van Erp was in deze manche ook in de top tien te vinden met een negende plaats.

Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Spaanse Arroyomolinos.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.