Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento zijn voorsprong in de tussenstand weten te vergroten. Bonacorsi wist met een 1-2 in de manches tweede te worden in het dagklassement en deed hiermee goede zaken in de strijd om de titel.

In de eerste manche reed Bonacorsi een zeer sterke wedstrijd waarin hij na een spannend gevecht met Valerio Lata de manche wist te winnen. In de tweede manche kwam zijn aanval op Lata te laat waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Hiermee scoorde hij hetzelfde aantal punten als Lata en eindigde daardoor op een tweede plaats in het dagklassement. Wel heeft hij hiermee zijn voorsprong in de tussenstand weten te vergroten naar 22 punten.

Karlis Alberts Reisulis kwam net twee punten tekort om plaats te mogen nemen op het podium en werd vierde in het dagklassement met een 5-4 in de manches. Met dit goede resultaat is Reisulis in de tussenstand opgeklommen naar een achtste plaats.

Ivano van Erp boekte goede progressie door het weekend heen. Met een tiende en achtste plaats in de manches werd hij negende in het dagklassement en handhaaft zich hiermee op een vijfde plaats in de tussenstand.

In het weekend van 29 en 30 April staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Portugese Agueda. Aankomend weekend komen ze eerst aan de start in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag EMX250 Trentino:
1 Valerio Lata 47 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 47 Pnt
3 Ferruccio Zanchi 36 Pnt
4 Karlis Alberts Reisulis 34 Pnt
5 Marc Antoine Rossi 32 Pnt
9 Ivano van Erp 24 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Andrea Bonacorsi 97 Pnt
2 Valerio Lata 75 Pnt
3 Cas Valk 66 Pnt
4 Kay Karssemakers 65 Pnt
5 Ivano van Erp 60 Pnt
8 Karlis Alberts Reisulis 51 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.