Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen een positieve start gemaakt. Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis wisten vierde en vijfde te worden in het dagklassement terwijl Ivano van Erp na een moeilijke eerste manche sterk terug kwam in de tweede door vijfde te worden.

Er stond een sterk deelnemersveld bij de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Het circuit lag er goed bij maar was wel hier en daar wat drassig vanwege de slechte weersomstandigheden in het weekend voor het evenement. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Alle drie de rijders van het team zaten in de tweede groep. Van Erp trainde hierin het snelste en zette een scherpe tweede tijd op de klok. Ook Bonacorsi en Reisulis zaten er met een vierde en vijfde tijd goed bij waardoor alle drie de rijders met vertrouwen uitkeken naar de eerste manche.

De eerste manche begon met wisselend succes. Van Erp en Bonacorsi schoten weg bij de start waarbij Bonacorsi de holeshot wist te pakken. Echter tijdens de eerste ronde kwam hij ten val waardoor hij teruggeslagen werd tot rond de vijftiende plaats. Ook van Erp kwam al snel na de start ten val maar hij moest helemaal vanaf een negenentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. De enige rijder die zonder problemen uit de eerste ronde kwam was Reisulis op een zesde plaats. Hij wist zich al snel op te werken naar een vierde plaats en hield zich hier netjes staande. Wel moest hij deze positie uiteindelijk nog inleveren aan Bonacorsi, die aan een sterke opmars bezig was en vierde werd voor Reisulis. Van Erp had het moeilijk om in zijn ritme te komen en kwam daardoor niet verder dan een vijftiende plaats.

In de tweede manche zagen we een constante wedstrijd van Bonacorsi, die de hele manche op een nette vierde plaats reed en hier ook op wist te finishen. Van Erp kwam vanaf een zesde plaats naar een vijfde positie en eindigde achter zijn teammaat op een sterke vijfde plaats. Reisulis had ditmaal meer werk te doen en vocht zich vanaf een negende plaats terug naar een zesde plaats.

In het dagklassement werd Bonacorsi vierde, Reisulis vijfde en van Erp achtste. Aankomend weekend staat voor Hutten Metaal Yamaha Racing de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Harfsen:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 47 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 31 Pnt
8 Ivano van Erp 22 Pnt