Hutten Metaal Yamaha Racing kwam op zondag tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop sterk voor de dag. Andrea Bonacorsi was in beide manches in de top drie te vinden en eindigde op een knappe tweede plaats in het dagklassement. Ook Ivano van Erp reed twee sterke manches en wist met tweemaal een zesde plaats ook zesde te worden in het dagklassement.

In de training was het circuit nog snel maar wel was het duidelijk dat deze snel zwaarder zou worden. Beide rijders zat er goed vooraan bij en dit resulteerde in een vierde tijd voor van Erp en een vijfde tijd voor Bonacorsi.

In de eerste manche was het van Erp die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats uit de eerste bocht kwam. Bonacorsi zat er iets minder goed bij maar kwam vanaf een zesde plaats naar voren. Van Erp hield zich in de beginfase goed staande op een tweede plaats maar moest daarna het tempo iets laten zakken omdat het circuit nog iets te zwaar voor hem. Hij bleef netjes rijden en haalde er een zesde plaats uit. Bonacorsi kwam binnen een aantal ronden aan op een tweede plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche was het Bonacorsi die van de beide rijders de beste start had genomen en op een tweede plaats uit de eerste ronde kwam. Door een val van de kopman wist hij de eerste plaats in de derde ronde in handen te nemen. Hij gaf alles wat hij had maar kon niet voorkomen dat Kay de Wolf en Jago Geerts hem gedurende de wedstrijd wisten te passeren waardoor hij terug viel naar een derde plaats. Door een fout van Geerts in de slotfase, sloeg Bonacorsi terug en wist alsnog op een tweede plaats over de finish te komen. Van Erp begon op een vierde plaats maar viel na een aantal ronden terug naar een zesde plaats. Hierop wist hij de rest van de manche stand te houden en kwam op een zesde plaats over de finish.

Met tweemaal een tweede plaats eindigde Bonacorsi op een tweede plaats in het dagklassement en Van Erp legde beslag op een zesde plaats. Op zondag 19 maart zal Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start komen in de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Oriol Oliver 36 Pnt
5 Cas Valk 32 Pnt
6 Ivano van Erp 30 Pnt