Hutten Metaal Yamaha is in Sardinie sterk aan het EMX250 Kampioenschap begonnen. Andrea Bonacorsi bleef ongeslagen en wist beide manches naar zijn hand te zetten. Hij werd op het podium bijna vergezeld door Ivano van Erp die met tweemaal een vierde plaats net twee punten tekort kwam voor het podium en vierde werd in het dagklassement. Karlis Alberts Reisulis had een kleine armblessure maar zette door en wist elfde te worden.

Op zaterdagmiddag toonde Bonacorsi een mix van techniek en snelheid tijdens de eerste manche. Hij pakte een goede start en wist na vier ronden de leiding over te nemen. Vanaf dat moment nam hij de controle in handen en liep ver weg bij zijn achtervolgers. Op de finish had hij een voorsprong van veertig seconden en scoorde daardoor maximaal in de eerste manche. Ook in de tweede manche domineerde Bonacorsi in de zware omstandigheden de wedstrijd. Hij kwam als winnaar over de finish en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap.

Ivano van Erp maakte een sterk debuut in de EMX250 klasse door vierde te worden in de eerste manche. De tweede manche was bijna een kopie van de eerste manche. Van Erp pakte een goede start en vocht in deze manche mooie duels uit met de meer ervaren EMX250 rijders. Hij kwam opnieuw op een vierde plaats over de finish en kan hiermee terug kijken op een geslaagd debuut in de EMX250 klasse.

Karlis Alberts Reisulis kwam in de tijdtraining hard ten val en kampte daardoor met pijn en stijfheid in zijn arm. Toch zette hij door in de manches en kwam op een elfde en veertiende plaats over de finish waarmee hij elfde werd in het dagklassement.

Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een sterke start gemaakt in het EMX250 Kampioenschap en zij zullen in de komende weken hard door blijven werken om dit een positief vervolg te kunnen geven.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.