Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap MX2 in Arco di Trento wedstrijdritme opgedaan.

Het was een hele sterke wedstrijd waarin veel rijders uit het wereldkampioenschap en het EMX kampioenschap aan de start kwamen. Karlis Alberts Reisulis en Ivano van Erp zaten in de eerste groep en zij wisten zich als dertiende en zeventiende te kwalificeren. Andrea Bonacorsi plaatste zich in de andere groep als achtste!

Bonacorsi reed in de eerste manche een sterke inhaalrace. Na een slechte start kwam hij op een achttiende plaats uit de eerste ronde maar wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een elfde plaats. Reisulis reed een sterke eerste helft van de wedstrijd en was continu net buiten de top tien te vinden. Door een fout werd hij teruggeslagen naar een twintigste plaats en finishte uiteindelijk als vijfentwintigste. Acht plaats achter Reisulis was het Van Erp die in de eerste manche als 33ste over de finish kwam.

In de tweede manche moest Bonacorsi opnieuw een inhaalrace rijden. Ditmaal kwam hij op een twintigste plaats uit de eerste ronde. Alles gevend kwam hij op het circuit waarop het moeilijk is om in te halen, terug naar een twaalfde plaats. Reisulis werkte zich in de beginfase vanaf een vijftiende plaats op richting de top tien maar door een fout werd hij ver teruggeslagen waardoor er niet meer in zat dan een vijfentwintigste plaats. Van Erp deed het in deze manche een positie beter en kwam als 32ste binnen!

In het dagklassement eindigde Bonacorsi op een elfde plaats, Reisulis werd zevenentwintigste en Van Erp legde beslag op een 38ste plaats. Over twee weken zal het team starten bij de Dutch MX Season Opener in Lierop.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap MX2 Arco di Trento:

1 Lucas Coenen 47 Pnt
2 Thibault Benistant 43 Pnt
3 Sacha Coenen 36 Pnt
4 Rick Elzinga 35 Pnt
5 Andrea Adamo 31 Pnt
11 Andrea Bonacorsi 19 Pnt
27 Karlis Alberts Reisulis 0 Pnt
38 Ivano van Erp 0 Pnt