Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing is tijdens de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Turkse Afyonkarahisar dicht bij een top tien plaats gekomen. Bonacorsi reed een sterke eerste manche waarin hij op een elfde plaats over de finish kwam. In de tweede manche pakte hij met een achttiende plaats drie punten. Rick Elzinga bezeerde tijdens de eerste manche zijn pols en kwam in de tweede manche niet meer in actie.

De temperaturen waren hoog in Turkije en lagen boven de dertig graden. Hierdoor beloofde het een zwaar weekend te gaan worden. Tijdens de trainingen op zaterdag lag het tempo hoog en waren de verschillen tussen de rijders klein. Elzinga zette in de tijdtraining een twaalfde tijd op de klok terwijl Bonacorsi na verschillende keren aangezet te hebben, de sessie afsloot als vijftiende. In de kwalificatieheat zaten beide rijders dicht bij elkaar. Bonacorsi wist toen als twaalfde te finishen, net een plaats voor Elzinga die dertiende werd.

In de eerste manche op zondag kwam Bonacorsi dicht bij de top tien. De fanatieke Italiaan reed een sterke wedstrijd en kwam op een elfde plaats over de finish. Elzinga kende tegenslag want ruim in de punten rijdend, liep hij een pijnlijke pols op waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Omdat de pols te pijnlijk was, is besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan.

In de tweede manche kwam Bonacorsi op een achttiende plaats over de finish, wat hem in het dagklassement een dertiende plaats opleverde.

Het internationale seizoen zit er nu op voor Hutten Metaal Yamaha Racing. Het team kan terug blikken op een succesvol seizoen en zal binnenkort de voorbereiding op seizoen 2023 in zetten.

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.