Hutten Metaal Yamaha Racing zal in seizoen 2023 met drie rijders aan de start komen in het EMX250 Kampioenschap. Voor het derde jaar oprij zal titelkandidaat Andrea Bonacorsi deel uitmaken van het team. Naast Bonacorsi zijn Ivano van Erp en Karlis Alberts Reisulis opgenomen in het team.

Gelijk vanaf het begin was Andrea Bonacorsi een rijder waar rekening mee moest worden gehouden in het EMX250 Kampioenschap. In zijn rookie jaar pakte hij twee overwinningen en mocht hij drie keer op het podium plaats nemen. In 2022 pakte hij zijn allereerste totaalzege en eindigde vervolgens vier keer op het podium. In 2023 begint hij aan zijn derde seizoen en het doel voor Bona is dan ook simpel, kampioen worden!

Het jonge Nederlandse talent, Ivano van Erp, heeft ondertussen twee wereldtitels achter zijn naam staan. In 2017 werd hij wereldkampioen in de 65cc klasse en dit jaar pakte hij de titel in de 125cc klasse. Van Erp maakt binnen Hutten Metaal Yamaha Racing zijn debuut in de EMX250 klasse nadat hij drie succesvolle jaren achter de rug heeft binnen het MJC Yamaha team. In de 125cc periode pakte hij zes eindzeges in de EMX125 klasse!

Net als Van Erp maakt ook Karlis Alberts Reisulis de overstap van het MJC Yamaha team naar Hutten Metaal Yamaha Racing. Na een blessure in het voorseizoen van 2021 kwam Reisulis ijzersterk terug en sloot zijn eerste seizoen in de EMX125 klasse af met twee podiumplaatsen. In 2022 liet hij zijn potentie zien door het kampioenschap op een tweede plaats af te sluiten. In dit kampioenschap wist hij een manche te winnen en pakte hij vijf podium plaatsen.

Commentaar Andrea Bonacorsi: ‘’Ik ben heel blij dat ik bij Yamaha en Hutten Metaal Yamaha Racing blijf voor het derde achtereenvolgende jaar. Ik heb een heel goed rookie jaar gehad met hun maar helaas was het dit jaar allemaal wat moeilijker. Het team heeft me altijd gesteund met hoogte en dieptepunten en ik heb veel geleerd. Na de laatste twee seizoenen voel ik me sterker en ben ik klaar om voor de titel te gaan vechten!’’

 

Commentaar Ivano van Erp: ’’Ik zit al vijf jaar in de Yamaha familie en daarom voelt het geweldig om bij hun te blijven. Het is altijd mooi om in het officiële team te zitten, ook al ben je een rookie. Ik heb begin dit jaar al op een Yamaha YZ250F getraind en daarom ken ik de motor en ik kijk er naar uit om er volgend jaar de wedstrijden mee in te gaan. Ik ga als rookie zonder verwachtingen van start. Het is belangrijk dat ik ervaring op doe, lol maak en van mijn rijden geniet.’’

 

Commentaar Karlis Alberts Reisulis: ‘’Het voelt geweldig om bij Yamaha te blijven en om deel uit te maken van het officiële 250 team. Dit team werkt op het hoogste niveau. Ik denk dat dit een geweldige kans is en een goede manier is om aan het EMX250 hoofdstuk te beginnen. Na twee goede seizoenen met Yamaha ben ik al op een YZ250F aan het rijden en ik vind de motor echt geweldig. Ik ga ervoor om mijzelf in iedere wedstrijd te kwalificeren en vervolgens punten te scoren. Ik kijk er erg naar uit!’’

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.