Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing is er tijdens de laatste wedstrijd in het Franse St. Jean d’Angely in geslaagd om de EMX250 titel in de wacht te slepen.

Elzinga wist dit jaar zes podiums, vier overwinning en vijf manchezeges te pakken, wat hem naar deze titel leidde. Elzinga pakte de titel al na de eerste manche en kon in de tweede manche niet meer ingehaald worden.

Bij het ingaan van de laatste wedstrijd had Elzinga een voorsprong van veertig punten op Cornelius Toendel. Dit betekende dat hij tien punten moest zien te scoren.

In de eerste manche begon hij in de top tien aan de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een zevende plaats, wat voldoende was om de titel in de wacht te slepen.

Voor Hutten Metaal Yamaha Racing was dit het derde jaar als het officiële Yamaha team in de EMX250 team en in deze drie jaar hebben ze al twee keer de titel weten te pakken. De eerste was met Thibault Benistant in 2020 en nu deze met Rick Elzinga.

Commentaar Rick Elzinga: ‘’Het geeft me een geweldig gevoel om dit waarheid te laten worden. Ik heb een aantal moeilijke jaren gekend en ik vind het een privilege dat ik de kans heb gekregen van Yamaha om deel uit te maken van hun officiële team in het EMX250 Kampioenschap. Ik ben er voor gegaan en heb zo hard gewerkt als ik kon. Het was niet altijd makkelijk omdat ik wat gezondheidsproblemen heb gehad. Gelukkig heb ik een sterke start gemaakt dit seizoen waardoor ik op de moeilijke dagen slim moest zijn en zoveel mogelijk punten moest pakken. Ik kan nu niet blijer zijn. Ik wil Yamaha, Hutten Metaal Yamaha Racing en iedereen rond om mij heen bedanken. Nu gaan we ons richten op volgend jaar.’’

Dave Kooiker wist in Frankrijk zes punten te scoren en door valpartijen in beide manches kwam Andrea Bonacorsi niet verder dan een 22ste plaats in het dagklassement. Door deze tegenslag is Bonacorsi in de eindstand op een zesde plaats geëindigd en Kooiker legde beslag op een twaalfde plaats.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.