Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Finse Hyvinkaa op het podium geëindigd. Bonacorsi kwam in de eerste manche helemaal vanuit de achterhoede terug naar een zesde plaats en kwam in de tweede manche als tweede binnen, wat hem in het dagklassement een derde plaats opleverde. Rick Elzinga werd met een 4-7 in de manches zesde in de daguitslag en Dave Kooiker kwam met een achtste plaats enkel in de eerste manche tot scoren.

Het beloofde een pittig weekend te worden in Hyvinkaa. De warme omstandigheden in combinatie met het zware zand zorgden ervoor dat de rijders tot het uiterste moesten gaan. Het team begon sterk aan het weekend. Bonacorsi en Elzinga wisten in de tijdtraining een tweede en derde tijd neer te zetten en Kooiker kwalificeerde zich als elfde voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche was het Elzinga die van de drie rijders de beste start had genomen. Op een derde plaats kwam hij uit de eerste ronde en werkte zich vervolgens op naar een tweede plaats. Omdat het rijden niet lekker ging, moest hij het tempo na een aantal ronden laten zakken en finishte daardoor als vierde. Bonacorsi reed een dijk van een inhaalrace. De Italiaan kwam helemaal vanuit de achterhoede terug naar een zesde plaats. Zijn uitslag liet niet zien hoe sterk dat hij reed maar hij stond op scherp voor de tweede manche. Kooiker pakte een goede start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Hij werkte zich op naar een vijfde plaats en reed later lang op een zesde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd moest hij nog twee plaatsen prijsgeven en finishte op een achtste plaats.

In de tweede manche was het Bonacorsi die een hele goede start wist te pakken. Op een tweede plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar vond in deze manche niet het ritme zoals in de eerste manche en kon daardoor geen vuist maken tegen de leider.. Bonacorsi wist de manche wel op een tweede plaats af te sluiten en eindigde hiermee derde in het dagklassement. Elzinga kende een moeilijke manche. Het rijden ging niet lekker en daardoor besloot hij om geen grote risico’s te nemen en de wedstrijd uit te rijden op een zevende plaats. Rick werd hiermee zesde in de daguitslag. Kooiker kwam van rond de vijftiende plaats terug naar een achtste plaats maar kwam toen in de problemen en haalde de finish helaas niet.

In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat Elzinga aan de leiding met een voorsprong van 40 punten op de tweede man. Bonacorsi staat vijfde en Kooiker bezet de twaalfde plaats. Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Franse St. Jean d’Angely.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.