Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de EMX250 wedstrijd in het Zweedse Uddevalla goede zaken gedaan. Ondanks dat de rijder uit Zenderen in de eerste manche maar negende werd en in de tweede manche vierde wist te worden, heeft hij zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 44 punten.

Het circuit van Uddevalla was goed geprepareerd maar wel op plaatsen verraderlijk. Elzinga kwam dicht bij de pole position en zette een tweede tijd op de klok. Ook Dave Kooiker was met een achtste plaats in de top tien te vinden en Andrea Bonacorsi trainde als elfde.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Bonacorsi want hij raakte al snel na de start betrokken bij een valpartij en moest de wedstrijd met een pijnlijk lichaam verlaten. Ook Elzinga en Kooiker kwamen niet vlekkeloos uit de start en kwamen pas rond de twintigste plaats uit de eerste ronde. Beide rijders probeerden op het circuit waarop het moeilijk is om in te halen, goed terug naar voren te komen en dit leverde een negende plaats op voor Elzinga en Kooiker pakte met een dertiende plaats acht punten.

Ondanks de pijn besloot Bonacorsi toch om in de tweede manche van start te gaan. Het werd een zware manche voor de Italiaan want naarmate de wedstrijd vorderde werd de pijn heviger en wist hij er niet meer uit te halen dan een twintigste plaats. Elzinga kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Hij startte in de top tien en wist op een vierde plaats binnen te komen. Ook Kooiker was in deze manche weer in de punten te vinden en werd veertiende!

In het dagklassement eindigde Elzinga op een vijfde plaats en heeft hiermee zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 44 punten. Kooiker legde beslag op een zestiende plaats en Bonacorsi sloot het weekend af als 23ste. In de tussenstand staat Bonacorsi nu vijfde en Kooiker bezet de dertiende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Finse Hyvinkaa.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.