Rick Elzinga en Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing zijn tijdens de zevende wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Belgische Lommel tweede en derde geworden. In de loodzware omstandigheden deden beide rijders het goed waardoor ze na de tweede manche plaats mochten nemen op het podium.

Het weekend begon op zaterdag zeer positief voor het team. In de eerste groep van de kwalificatie wisten Elzinga en Bonacorsi de eerste en tweede tijd neer te zetten. In de andere groep was het Dave Kooiker die er een hele snelle tijd uit wist te persen en als snelste uit de bus kwam.

Het vertrouwen was hoog voor de eerste manche en alle drie de rijders waren er klaar voor. Ze kwamen goed uit de start en na de eerste officiële ronde reden Elzinga en Bonacorsi op de eerste twee plaatsen en Kooiker had de vierde plaats in handen. Even nam Kooiker de derde plaats over maar dit was van korte duur. Ronden lang reed hij op een vierde plaats maar in de hitte kreeg hij het in het tweede deel van de wedstrijd moeilijker en begon plaatsen af te staan waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats. Aan de kop wist Elzinga tot in het midden van de wedstrijd stand te houden. Elzinga kampte de afgelopen weken met een virus waardoor zijn conditie een deuk op heeft gelopen. In deze zware omstandigheden begon dit hem in het tweede deel van de wedstrijd op te breken maar hij nam geen onnodige risico’s en sloot de wedstrijd af als derde. Bonacorsi ging de strijd aan om de koppositie en gaf alles wat hij had. Tot in de laatste bocht probeerde hij er langs te gaan maar dit lukte net niet waardoor hij als tweede afgevlagd werd.

Na het vallen van het starthek in de tweede manche was het Elzinga die als beste gestart was en aan het einde van de eerste ronde op een derde plaats voorbij start/finish kwam. In de beginfase werkte hij zich op naar een tweede plaats maar kon dit niet vasthouden en viel terug naar een derde plaats. Hij bleef de tweede man volgen tot in de slotfase maar kon geen aanval meer inzetten en finishte als derde, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde. Bonacorsi moest helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam na een sterk eindschot nog op een vierde plaats over de finish, wat hem in het dagklassement een derde plaats opleverde. Kooiker kwam net buiten de top tien uit de eerste ronde maar reed een goede eerste helft van de wedstrijd waarin hij zich op wist te werken naar een zevende plaats. Helaas kwam zijn opmars ten einde door een valpartij waarna hij even geen gevoel meer had in zijn onderarm. Het koste hem veel tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en finishte daardoor buiten de punten.

In het dagklassement eindigde Elzinga op een tweede plaats en Bonacorsi werd derde. Door zijn nulscore in de tweede manche moest Kooiker genoegen nemen met een vijftiende plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Elzinga aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 30 punten op de tweede man. Bonacorsi staat vierde, op slechts twee punten van de derde man. Kooiker staat na de wedstrijd in Lommel op een vijftiende plaats. In het weekend van 6 en 7 juli gaat het kampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.

Daguitslag EMX250 Lommel:
1 Lucas Coenen 50 Pnt
2 Rick Elzinga 40 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 40 Pnt
4 Camden McLellan 30 Pnt
5 Cornelius Toendel 30 Pnt
15 Dave Kooiker 13 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 281 Pnt
2 Cornelius Toendel 251 Pnt
3 Lucas Coenen 208 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 206 Pnt
5 Camden McLellan 189 Pnt
15 Dave Kooiker 89 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.