Hutten Metaal Yamaha Racing en Rick Elzinga hebben de Dutch Masters of Motocross 250 titel binnen weten te halen. Tijdens de laatste wedstrijd in Rhenen nam Elzinga geen enkel risico en verzekerde zich met een 11-4 in de manches van de titel.

Het circuit van Rhenen behoort tot de mooiste banen van Nederland. Het was drukkend warm en daardoor was de ondergrond bijzonder hard. De dag begon in de tijdtraining zeer positief voor het team. Elzinga kwam dicht bij de pole position en trainde uiteindelijk als tweede maar ook Dave Kooiker en Andrea Bonacorsi hadden hun draai al snel gevonden op het circuit en kwamen uit op een vierde en vijfde tijd.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Dave Kooiker die van de drie rijders de beste start had genomen. Op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en ging de strijd aan met de rijders om zich heen. Bonacorsi en Elzinga zaten daar op een zevende en achtste plaats niet ver achter. Bonacorsi had een goed ritme in handen en kon het hoge tempo vast blijven houden tot in de slotfase. Dit zorgde ervoor dat hij er nog een knappe tweede plaats uit wist te halen. Ook Kooiker werkte een sterke manche af en was de hele wedstrijd op een vierde plaats te vinden. Elzinga had het moeilijker want hij kon niet lekker in zijn ritme komen en voelde de druk van de titel toch wat op zijn schouders liggen. Hij finishte als zesde maar omdat zijn motor na de wedstrijd teveel geluid maakte, kreeg hij vijf strafplaatsen waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde plaats.

Elzinga ging gemotiveerd van start in de tweede manche en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase wist hij hier netjes stand op te houden maar viel toen terug naar een vierde plaats. Dit was ruim voldoende om de titel binnen te kunnen halen waardoor hij geen grote risico’s meer nam. Hij finishte als vierde en pakte hiermee de titel. Kooiker reed opnieuw een sterke wedstrijd en wist als vijfde over de finish te komen. Bonacorsi kwam pas op een twaalfde plaats uit de eerste ronde en moest van ver komen. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug. In de slotfase wist hij de tweede man nog te passeren en finishte op een sterke tweede plaats.

Met tweemaal een tweede plaats eindigde Bonacorsi op een mooie tweede plaats in het dagklassement, Kooiker werd vierde en Elzinga legde beslag op een vijfde plaats. Naast de titel van Elzinga is Bonacorsi op een derde plaats geëindigd in de eindstand, net een plaats voor Kooiker die vierde is geworden.

Daguitslag Dutch Masters 250 Rhenen:
1 Kay de Wolf 50 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt
3 Lucas Coenen 40 Pnt
4 Dave Kooiker 34 Pnt
5 Rick Elzinga 28 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Rick Elzinga 172 Pnt
2 Lucas Coenen 160 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 116 Pnt
4 Dave Kooiker 100 Pnt
5 Glen Meier 84 Pnt

 

Photocredits – Eric Laurijssen