Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft na zijn zege in Frankrijk ook de EMX250 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal weten te winnen. Elzinga pakte hiermee zijn vierde zege van het seizoen met een 2-1 in de manches. Op het podium werd hij vergezeld door Andrea Bonacorsi, die de eerste manche wist te winnen en in de tweede manche na een val in de eerste ronde helemaal terug kwam naar een tiende plaats.

Een week eerder had Elzinga de leiding in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap terug in handen weten te nemen. Elzinga arriveerde gemotiveerd in Duitsland en was er klaar voor om zijn voorsprong verder uit te bouwen. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en in de beginfase wist hij al door te stoten naar de koppositie. Terwijl Elzinga zelfverzekerd aan de leiding reed, werd de wedstrijd gemaakt door Andrea Bonacorsi die van buiten de top vijf terug naar voren aan het komen was. In de slotfase kwam hij aan op een tweede plaats en ging in de aanval op Elzinga. In de laatste ronde vond hij een plaats waar hij Elzinga kon passeren en nam de koppositie over. Bonacorsi gaf de koppositie niet meer uit handen en won de manche voor Elzinga. Dave Kooiker kwam na een matige start terug naar een vijftiende plaats en pakte hiermee zes punten.

In de tweede manche reed Elzinga een gecontroleerde wedstrijd en kon in de slotfase profiteren van het uitvallen van de leider. Elzinga pakte hiermee zijn vijfde manchezege van het seizoen. Bonacorsi reed een indrukwekkende inhaalrace nadat hij in de eerste ronde met een andere rijder in aanraking was gekomen en viel. Vanuit de achterhoede begon hij aan een opmars en wist de ene na de andere rijder te passeren. Hij haalde er uiteindelijk nog een tiende plaats uit en werd hiermee derde in het dagklassement. Na een veel betere start wist Dave Kooiker er in deze manche een nette twaalfde plaats uit te halen.

In de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap staat Elzinga aan de leiding met een voorsprong van 20 punten op Cornelius Toendel. Bonacorsi heeft de derde plaats in handen en Kooiker bezet de dertiende plaats.

Aanstaande zaterdag zal Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start komen in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross waar Rick Elzinga een kans heeft om de titel in de wacht te gaan slepen.

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.