Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de leiding in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap terug in handen genomen. Elzinga wist in het Franse Ernee de vijfde wedstrijd van het seizoen te winnen met een 2-3 in de manches. Naast Elzinga was Andrea Bonacorsi een manche in de top vijf te vinden en scoorde Dave Kooiker vijf punten.

Het legendarische circuit van Ernee lag er perfect geprepareerd bij toen op zaterdag de trainingen begonnen. Het ritme zat er bij alle drie de rijders goed in en dit zorgde ervoor dat Elzinga in de tijdtraining een tweede tijd op de klok wist te zetten. Ook Bonacorsi zat er met een vierde tijd goed vooraan bij en Kooiker kwam uit op een veertiende tijd.

Bij de start van de eerste manche kwamen alle drie de rijders redelijk goed uit de start. Kooiker had de beste start genomen en kwam aan het einde van de eerste ronde op een vierde plaats voorbij start/finish, met Elzinga daar op een vijfde plaats niet ver achter. Ook Bonacorsi was in de top tien te vinden en begon op een achtste plaats aan de tweede ronde. Elzinga begon aan een opmars naar voren en kwam met nog een aantal ronden te gaan aan op een tweede plaats. Hij richtte al zijn peilen op de leider, echter wat hij ook probeerde, hij kon nergens een plaats vinden waardoor hij de koppositie over kon nemen en werd tweede. Ook Bonacorsi kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en finishte als vijfde. Punten waren er voor Kooiker want met een zestiende plaats pakte hij vijf punten.

In de tweede manche was het Elzinga die van de drie rijders het beste uit de eerste ronde kwam. Op een zesde plaats kwam hij hier voorbij en begon aan een opmars naar voren. Binnen vier ronden kwam hij aan op een derde plaats en ging zich met het gevecht om de koppositie bemoeien. Elzinga probeerde het een aantal ronden maar kon er niet langs komen en besloot daardoor om in de slotfase geen risico’s meer te nemen en voor een derde plaats te kiezen waarmee hij de dagzege pakte.Bonacorsi moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend boekte hij plaatsen winst maar door een valpartij werd zijn opmars onderbroken en moest al het werk weer opnieuw gedaan worden. Hij bleef knokken tot aan de finish en wist er nog een vijftiende plaats uit te halen. Kooiker kende tegenslag in de tweede manche want door een valpartij in de eerste ronde belandde hij in de achterhoede. Na de valpartij ging het rijden niet lekker meer waardoor hij niet verder kwam dan een zesentwintigste plaats.

Rick slaagde erin om de dagzege te pakken in Frankrijk. Bonacorsi eindigde op een tiende plaats en Kooiker sloot het weekend af als eenentwintigste. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat Rick nu weer aan de leiding met een voorsprong van 1 punt op de tweede man. Bonacorsi bezet de derde plaats en Kooiker staat na de wedstrijd in Frankrijk op een vijftiende plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 42 Pnt
2 Cornelius Toendel 37 Pnt
3 Yago Martinez 36 Pnt
4 Quentin Marc Prugnières 33 Pnt
5 David Braceras 28 Pnt
10 Andrea Bonacorsi 22 Pnt
21 Dave Kooiker 5 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 194 Pnt
2 Cornelius Toendel 193 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 130 Pnt
4 Hakon Osterhagen 130 Pnt
5 Lucas Coenen 130 Pnt
15 Dave Kooiker 60 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.