Andrea Bonacorsi en Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing kwamen het afgelopen weekend aan de start in de negende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Arroyomolinos. Beide rijders hebben op het moeilijke en verraderlijke circuit goede dingen laten zien.

De voorbereiding op de wedstrijd was voor Rick Elzinga verre van ideaal verlopen. Elzinga kampte in de week voor de wedstrijd met griep en was hier toen het weekend begon nog niet vanaf. Hij zette in de trainingen goede tijden op de klok maar moest in de kwalificatieheat al snel de wedstrijd verlaten omdat hij zich niet goed voelde. Bonacorsi daarentegen zette een tiende tijd neer in de tijdtraining en kwam na een fout in de kwalificatieheat op een zeventiende plaats over de finish. Dit betekende dat beide rijders in de manches op zondag vanaf de buitenzijde moesten starten.

Ondanks de slechte startplaats wist Elzinga in de eerste manche kopstart te pakken en voerde het deelnemersveld aan. Hij reed een hele sterke eerste helft van de wedstrijd en wist hierin lang stand te houden in de top drie en later in de top vijf. Omdat hij totaal niet fit was, moest hij het tempo laten zakken en moest daardoor uiteindelijk genoegen nemen met een dertiende plaats. Bonacorsi reed een hele sterke inhaalrace in de eerste manche. Hij kwam pas op een zeventiende plaats uit de eerste ronde maar vocht zich gedurende de wedstrijd helemaal terug naar een achtste plaats.

In de pauze werd besloten dat Rick in de tweede manche niet meer van start zou gaan. Toen het starthek in de tweede manche viel wist Bonacorsi een hele goede start te pakken en kwam in de top tien uit de eerste ronde. Omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, moest hij in de beginfase een paar plaatsen prijsgeven. Bonacorsi probeerde terug te knokken maar kwam toen ten val en werd ver teruggeslagen. Na de valpartij had hij het moeilijk maar hij zette door en wist er toch nog een twintigste plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Bonacorsi op een dertiende plaats en Elzinga legde beslag op een negentiende positie. Dave Kooiker kwam op Nederlandse bodem in actie en wist het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Halle te winnen. Aankomend weekend gaat voor Hutten Metaal Yamaha Racing het EMX250 Kampioenschap verder in het Franse Ernee.

Daguitslag MX2 Spanje:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Simon Laengenfelder 42 Put
3 Jago Geerts 34 Pnt
4 Liam Everts 33 Pnt
5 Stephen Rubini 32 Pnt
13 Andrea Bonacorsi 14 Pnt
19 Rick Elzinga 8 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.