Rick Elzinga van het Hutten Metaal Yamaha Racing team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Portugese Agueda beide manches weten te winnen. Dankzij deze zege heeft hij zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap uit weten te bouwen naar zestien punten.

Voor de eerste keer in zijn carrière kwam Rick als leider van het EMX250 Kampioenschap aan de start. In de eerste manche pakte hij een goede start en wachtte zijn kans af om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Dit gebeurde in de derde ronde. Vanaf dat moment domineerde hij de wedstrijd en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Elzinga gaf de overwinning niet meer uit handen en won de manche met een voorsprong van 12 seconden op de tweede man.

Ook in de tweede manche was het optreden van Elzinga indrukwekkend te noemen. Hij kwam op een derde plaats uit de start en wist binnen drie ronden door te stoten naar de koppositie. De hele manche stond hij onder druk van Cornelius Toendel maar Rick hield het hoofd koel en zorgde ervoor dat Toendel geen aanval kon plaatsen. Na een sterk gereden wedstrijd kwam Elzinga ook in de tweede manche als winnaar over de finish.

De teammaten van Elzinga, Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker eindigden op een veertiende (18-11) en eenentwintigste (31-19) plaats in Portugal. In het weekend van 7 en 8 mei staat de derde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Maggiora.

Daguitslag EMX250 Portugal:
1 Rick Elzinga 50 Pnt
2 Lucas Coenen 40 Pnt
3 Cornelius Toendel 38 Pnt
4 Marcel Stauffer 36 Pnt
5 Oriol Oliver 30 Pnt
14 Andrea Bonacorsi 13 Pnt
21 Dave Kooiker 2 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Rick Elzinga 93 Pnt
2 Cornelius Toendel 77 Pnt
3 Oriol Oliver 62 Pnt
4 Meico Vettik 60 Pnt
5 Camden McLellan 57 Pnt
12 Andrea Bonacorsi 28 Pnt
20 Dave Kooiker 14 Pnt

Press Release: Beerzerveld, 04-04-2022

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.