Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een sterke start gemaakt in de Dutch Masters of Motocross in Arnhem.

Elzinga wist in beide manches tweede te worden en dit leverde hem ook een tweede plaats op in het dagklassement. Dave Kooiker kwam in de eerste manche door een valpartij niet goed tot scoren maar kwam sterk terug in de tweede manche door zesde te worden.

Op het goed geprepareerde circuit van Arnhem kwamen beide rijders in de tijdtraining sterk voor de dag. Elzinga miste nipt de pole position en trainde als tweede en Kooiker zat daar met een vierde tijd niet ver achter.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Elzinga op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Door een fout van de kopman kon hij na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd over nemen en wist dit netjes vol te houden. Toch moest hij de koppositie in het tweede deel van de wedstrijd weer afstaan en finishte op een sterke tweede plaats. Kooiker kwam in de beginfase ten val en viel ver terug. Hij probeerde nog om zover mogelijk terug naar voren te komen maar kwam helaas niet tot scoren.

Ook in de tweede manche was het Elzinga die een hele goede start wist te pakken en als leider uit de eerste bocht kwam. Nadat hij de koppositie af moest staan, kon hij de leider in de wedstrijd lang goed volgen maar moest hem in het tweede deel van de wedstrijd toch laten gaan. Elzinga reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit en werd tweede. Na zijn tegenslag in de eerste manche werkte ook Kooiker een goede wedstrijd af en wist als zesde over de finish te komen.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Elzinga op een tweede plaats in het dagklassement. Omdat Kooiker in de eerste manche niet goed tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een twaalfde plaats. De volgende wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross wordt op tweede Paasdag verreden in Oldebroek.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Arnhem:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Rick Elzinga 44 Pnt
3 Lucas Coenen 34 Pnt
4 Glen Meier 32 Pnt
5 Tim Edberg 31 Pnt
12 Dave Kooiker 16 Pnt