Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een ijzersterk Grand Prix debuut gemaakt. In het Italiaanse Arco di Trento werkte Elzinga twee knappe manches af waarin hij elfde en zevende wist te worden. Naast Elzinga scoorde ook Andrea Bonacorsi met een achttiende plaats in de eerste manche zijn eerste WK punten uit zijn carrière.

Het circuit van Arco di Trento werd dit jaar in tegengestelde richting gereden. Het circuit kwam er gedurende het weekend zeer verraderlijk in te liggen maar Elzinga voelde zich hier goed op thuis en begon op zaterdag al sterk door in de tijdtraining een negende tijd op de klok te zetten. In de kwalificatieheat gaf hij zijn visitekaartje pas echt af door in de beginfase op een derde plaats te rijden en vervolgens lang stand te houden op een vierde plaats. Door opgepompte armen moest hij het tempo in de slotfase laten zakken en werd netjes achtste.

Ook in de manches op zondag maakte Elzinga indruk. In de eerste manche startte hij in de top tien en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. Elzinga ging de strijd aan met de snelste rijders ter wereld en hield in de beginfase stand in de top tien en werd uiteindelijk op een goede elfde plaats afgevlagd.

In de tweede manche was zijn start vele malen beter en kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Elzinga kon het hoge tempo van de kopmannen volgen en reed vervolgens ronden lang op een vierde plaats. Enkel in de slotfase moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij een paar plaatsen terug viel en op een sterke zevende plaats over de finish kwam.

Met deze resultaten werd hij in zijn allereerste Grand Prix zevende in het dagklassement.

Naast Elzinga maakte ook Bonacorsi zijn Grand Prix debuut in Arco di Trento. In de eerste helft van de eerste manche was hij op een zeventiende plaats te vinden maar moest uiteindelijk één plaats prijsgeven en werd netjes achttiende. Ook in de tweede manche reed Bonacorsi weer in de punten totdat hij even in de fout ging. Hij haalde het niet meer om terug te komen tot in de punten en werd 22ste.

Hutten Metaal Yamaha Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op Tweede Paasdag in Oldebroek.

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Kay de Wolf 37 Pnt
3 Mikkel Haarup 37 Pnt
4 Thibault Benistant 36 Pnt
5 Mattia Guadagnini 32 Pnt
7 Rick Elzinga 24 Pnt
22 Andrea Bonacorsi 3 Pnt

Dit bericht is gepost in MX2. Bookmark de link.