Hutten Metaal Yamaha Racing heeft op zondag deelgenomen aan een wedstrijd om het Catalaans Kampioenschap in Almenar. Hier heeft het team een goede start gemaakt van het seizoen.

De rijders gingen van start in een open klasse en weerden zich hierin kranig. Het was uiteindelijk Rick Elzinga die de MX2 klasse met een 4-1 in de manches wist te winnen.

Ook Andrea Bonacorsi wist een manche te winnen. Hij deed dit in de eerste manche maar verspeelde zijn kansen op de eindzege door in de tweede manche vijfde te worden. Wel waren deze resultaten voldoende voor een tweede plaats in het dagklassement.

Dave Kooiker werkte een constante wedstrijd af en wist in beide manches als derde over de finish te komen. Hiermee miste hij nipt het podium en werd achter Adria Monne vierde.

Hutten Metaal Yamaha Racing zal deze week in Spanje blijven om hier verschillende trainingen af te werken. Hun volgende wedstrijd is de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in in het Britse Matterley Basin in het weekend van 19 en 20 februari.

Daguitslag Catalaans Kampioenschap Almenar:
1 Rick Elzinga 38 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
3 Adria Monne 33 Pnt
4 Dave Kooiker 32 Pnt
5 Victor Alonso 26 Pnt