Yamaha Motor Europe is er trots op om bekend te kunnen maken dat Rick Elzinga, Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker voor Hutten Metaal Yamaha Racing uit gaan komen in het EMX250 Kampioenschap in 2022. Elzinga wist dit jaar derde te worden in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap en kan samen met Bonacorsi, die vierde werd, voor de titel gaan strijden in 2022.

Elzinga maakt na twee seizoenen zijn terugkeer naar de Yamaha familie. Elzinga liet zijn potentieel zien door dit jaar zijn thuis EMX250 wedstrijd in Oss te winnen en tevens was dit zijn eerste zege uit zijn carriere. De 19 jaar oude Elzinga wist dit jaar nog drie extra podiumplaatsen te behalen en werd derde in de eindstand van het EMX250 Kampioenschap.

Na het winnen van de EMX125 titel in 2020, maakte Bonacorsi de overstap naar de competitieve EMX250 klasse in 2021. Bonacorsi deed het goed en wist vierde te worden in de eindstand met een aantal opeenvolgende manche overwinningen tijdens de triple header in Pietramurata. Bonacorsi wist er vervolgens nog drie extra podiumplaatsen uit te halen op zijn YZ250F voorzien van GYTR kit. Naast Elzinga zal ook Bonacorsi een titelkandidaat zijn in het EMX250 Kampioenschap in 2022.

Dave Kooiker gaat aan zijn derde seizoen beginnen binnen Hutten Metaal Yamaha Racing. De 16 jaar oude Kooiker hoopt fit en sterk aan de start te komen in 2022 en is hongerig om dichter bij de kopmannen zitten!

Commentaar Wim Hutten, teameigenaar: ‘’Ik ben blij en trots dat ik voor het derde achtereenvolgende jaar het officiële Yamaha team in het EMX250 Kampioenschap mag runnen. Voor aankomend seizoen is Rick Elzinga erbij en dat is mooi omdat we een Nederlands team zijn en ook omdat hij dichtbij onze werkplaats woont. Het is ook mooi dat we Andrea na een sterk rookie jaar kunnen behouden en ook Dave blijft bij ons. We zien potentieel in deze line up en ons team zal er alles aan doen om ze de mogelijkheden te geven dat ze kunnen laten zien waar toe ze in staat zijn.’’

 

Commentaar Thorsten Lentink, Yamaha Motor Europe MX Racing Coordinator: ‘’We kijken nu al uit naar het EMX250 Kampioenschap van 2022. Andrea Bonacorsi heeft een sterk rookie seizoen gekend door vierde te worden en we zijn blij dat hij nog een jaar bij ons blijft. We hopen met hem regelmatig mee te strijden voor het podium. Ook hebben we het contract met Dave Kooiker verlengt. Hij is net 16 jaar geworden en is een jong, aankomend talent. Hij begon sterk aan het seizoen maar had het aan het einde van het kampioenschap moeilijker. Hij heeft laten zien dat het een vechter is en dat hij vooruit wil. En tot slot zijn we heel blij dat we opnieuw een contract af hebben kunnen sluiten met Rick Elzinga. We hebben met Rick al een relatie opgebouwd toen hij voor het MJC Yamaha Official EMX125 team reed. Na een aantal uitdagende seizoenen waarbij hij ook geplaagd werd door blessures, sloeg hij dit jaar keihard terug en bewees hiermee dat hij een titelkandidaat is in de EMX250 klasse. Rick is een groot talent en een echte aanwinst voor het Hutten Metaal Yamaha Official EMX250 team, in het bijzonder omdat hij uit dezelfde regio komt als hoofdsponsor, Hutten Metaal. We kijken er erg uit om met deze drie rijders te werken en om ze te ondersteunen zodat ze hun volledige potentie kunnen laten zien.’’

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.