Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova weten te winnen. Elzinga won de eerste manche en finishte in de tweede manche als vierde, wat voldoende was voor de eindzege. Andrea Bonacorsi scoorde een zesde plaats en Dave Kooiker was in beide manches netjes in de punten te vinden.

Op zaterdag begonnen alle drie de rijders gemotiveerd aan de dag. In de tijdtraining slaagde Rick er in om een scherpe tijd op de klok te zetten en kwalificeerde zich als snelste in zijn groep. Ook Bonacorsi en Kooiker wisten goede tijden neer te zetten en kwamen in hun groep uit op een vijfde en achtste tijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Elzinga zijn manche rustig op kon bouwen. Dit lukte goed en na een aantal ronden nam hij de leiding in de wedstrijd in handen. Rick reed een bekeken wedstrijd en maakte weinig fouten, wat hem de eerste plaats opleverde. Ook Kooiker begon sterk en was rond de vijfde plaats te vinden. Lange wist hij zich staande te houden in de top tien maar gedurende de wedstrijd kreeg hij last van opgepompte armen en moest het tempo laten zakken. Hij finishte uiteindelijk als achttiende en pakte drie punten. Tegenslag was er voor Andrea Bonacorsi want de Italiaan werd in de beginfase van de wedstrijd van de motor gereden door een andere rijder en verloor veel tijd. In al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken kwam hij nogmaals ten val en vertrok met een van pijn vertrokken gezicht terug naar het paddock.

In de tweede manche moest Elzinga van verder komen. De eerste paar ronden had hij nodig om het juiste tempo te pakken te krijgen maar toen dit eenmaal het geval was, werkte hij zich op naar een vierde plaats, wat voldoende was voor de eindzege. Ook Bonacorsi herpakte zich in deze manche en kwam op een mooie zesde plaats over de finish. Kooiker was opnieuw lang in de top tien te vinden en wist er nu een twaalfde plaats uit te halen.

‘’Het is een hele mooie start van het kampioenschap voor mij. Ik heb deze winter met het team een mooie stap voorwaarts gezet. In het bijzonder op fysiek gebied ben ik gegroeid maar binnen dit team heb ik ook allemaal mogelijkheden om het hoogst haalbare te kunnen behalen. Het is mooi dat we gewonnen hebben maar de rode plaat zegt nog niet zoveel. We blijven hard werken en gaan bij de volgende wedstrijd opnieuw ons best doen,’’ vertelt Rick.

Met deze resultaten won Rick het dagklassement en werden Bonacorsi en Kooiker twaalfde en veertiende in het dagklassement. Volgende week zondag zal Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start komen tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Arnhem.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Rick Elzinga 43 Pnt
2 Cornelius Toendel 39 Pnt
3 Haakon Osterhagen 38 Pst
4 Meico Vettik 33 Pnt
5 Oriol Oliver 32 Pnt
12 Andrea Bonacorsi 15 Pnt
14 Dave Kooiker 12 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.