Andrea Bonacorsi en Jeremy Sydow van Hutten Metaal Yamaha Racing zijn tijdens de laatste EMX250 wedstrijd van het seizoen op de zevende en achtste plaats geeindigd. Dave Kooiker scoorde na tegenslag in de eerste manche twee punten in de tweede manche.

In de eerste manche kende Bonacorsi een moeizame openingsfase en kwam pas op een 22ste plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een inhaalrace naar voren en gaf alles wat hij had om plaatsen goed te maken. Dit lukte en hij wist de schade nog enigszins te beperken met een tiende plaats. In de tweede manche kwam hij beter weg bij de start en begon binnen de top tien aan zijn wedstrijd. Ook nu wist hij een aantal geslaagde inhaalmanouvres te forceren waardoor hij op een sterke vierde plaats over de finish kwam.

Jeremy Sydow begon positief aan de eerste manche en kwam binnen de top vijf door aan het einde van de eerste ronde. Helaas kon hij het hoge tempo van de koplopers net niet vol houden en moest daardoor een aantal plaatsen prijsgeven waardoor hij moegestreden als negende finishte. In de tweede manche ging het beter en wist hij na opnieuw een goede start als vijfde over de finish te komen. 

Dave Kooiker kende pech in de eerste manche. In de eerste manche raakte hij in de punten rijdend betrokken bij een valpartij waarbij vele plaatsen verloren. Later in de manche ging het opnieuw mis waardoor Kooiker helaas de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche  was hij er opgebrand om het beter te doen en dit lukte. Kooiker kwam als negentiende over de finish en pakte hiermee twee punten.

Met deze doordeweekse wedstrijd in Mantova komt er een einde aan het seizoen van Hutten Metaal Yamaha Racing. In het eindklassement is Andrea Bonacorsi op een vierde plaats geeindigd, Jeremy Sydow, die een groot deel van het seizoen heeft gemist, werd veertiende en Dave Kooiker heeft het kampioenschap afgesloten op een zeventiende plaats.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1.Hakon Fredriksen 44 pnt
2.Nicholas Lapucci 43
3.Rick Elzinga 40
7.Andrea Bonacorsi 29
8.Jeremy Sydow 28
21.Dave Kooiker 2

Eindstand EMX250 Kampioenschap 2021:
1. Nicholas Lapucci 438 pnt
2. Kevin Horgmo 385
3. Rick Elzinga 325
4. Andrea Bonacorsi 287
14. Jeremy Sydow 117
17. Dave Kooiker 85

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.