Andrea Bonacorsi van het Hutten Metaal Yamaha Racing team is in de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova in de top vijf geëindigd. Bonacorsi wist in de eerste manche op een vierde plaats over de finish te komen maar kwam na een matige start in de tweede manche niet verder dan een zevende positie, wat hem in het dagklassement een vijfde plaats bezorgde!

De nummer vier uit de tussenstand van het kampioenschap wist in de training een tweede tijd te noteren in zijn groep. Dit gaf de Yamaha rijder vertrouwen voor de eerste manche van de dag. Nadat het starthek gevallen was stuurde Bonacorsi zijn machine binnen de top tien door de eerste bocht en kwam na een sterke eerste ronde op een vijfde plaats voorbij start/finish. Deze plaats hield hij lange tijd vast totdat een geslaagde aanval hem de vierde plaats op leverde. Omdat hij in het resterende deel van de wedstrijd onder druk stond moest hij het tempo hoog houden en finishte op een goede vierde plaats. In de tweede manche had hij het moeilijker met naar voren komen en bleef hij lang net binnen de top tien hangen. In de slotfase wist hij nog twee plaatsen winst te boeken en finishte als zevende.

Jeremy Sydow begon ijzersterk in Italie en pakte de pole position. Helaas kende Sydow in de eerste manche een matige start. Hij vocht voor wat hij waard was maar kon er niet meer uit halen dan een twaalfde plaats. In de tweede manche had hij een betere start en wist hij lange tijd in de top tien te rijden, echter kreeg hij af te rekenen met problemen en kwam hij niet tot scoren. 

Dave Kooiker kwam tot scoren vandaag. In de eerste manche eindigde de Yamaha rijder met een vijfentwintigste plaats nog buiten de punten maar in de tweede manche beloonde hij zichzelf door middel van een vijftiende plaats met zes punten. 

In het dagklassement eindigde Bonacorsi op een vijfde plaats en werden Sydow en Kooiker zeventiende en 22ste. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap staat Bonacorsi vierde en Sydow bezet de vijftiende plaats, net twee plaatsen voor Kooiker.

Aanstaande dinsdag word het kampioenschap van 2021 afgesloten, dit zal opnieuw gebeuren op het circuit van Mantova.

Daguitslag EMX250 Mantova:
1 Nicholas Lapucci 50 Pnt
2 Oriol Oliver 40 Pnt
3 Hakon Fredriksen 38 Pnt
4 Yago Martinez 35 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 32 Pnt
17 Jeremy Sydow 9 Pnt
22 Dave Kooiker 6 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 395 Pnt
2 Kevin Horgmo 350 Pnt
3 Rick Elzinga 285 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 258 Pnt
5 Liam Everts 227 Pnt
15 Jeremy Sydow 89 Pnt
17 Dave Kooiker 83 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.