Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de achtste wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento een volgende manche zege weten te boeken. Bonacorsi stond de hele manche onder druk van de tweede man maar hield het hoofd koel en won de wedstrijd. Helaas kwam hij in de tweede manche door een aantal valpartijen niet verder dan een tiende plaats waardoor hij net het podium miste en vierde werd.

Niet alleen Bonacorsi deed van zich spreken tijdens deze achtste wedstrijd van het seizoen want ook Jeremy Sydow komt na zijn zware blessure weer steeds beter in zijn ritme. Sydow wist met een vierde plaats in de tweede manche weer zijn eerste top vijf plaats te behalen en met een zevende plaats in de eerste manche werd hij zesde in het dagklassement.

Nadat Dave Kooiker zich tijdens de zevende wedstrijd niet wist te kwalificeren voor de wedstrijd, begon hij uiterst gemotiveerd aan de kwalificatie. Ditmaal slaagde hij er wel in om zich te kwalificeren en zette in zijn groep een vijftiende tijd op de klok. Helaas kwam hij in de manches niet tot scoren. In de eerste manche kwam hij op een zesentwintigste plaats over de finish en door een verdraaide knie zat er in de tweede manche niet meer in dan een 32ste positie.

Na acht wedstrijden staat Bonacorsi op een vijfde plaats in de tussenstand, op slechts 1 punt van Liam Everts. Met zijn goede resultaat van zaterdag is Sydow opgeklommen naar een dertiende plaats en Kooiker staat nu vijftiende. Aankomende zaterdag wordt de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Italiaanse Mantova en de dinsdag erna wordt de finale van het kampioenschap op dit circuit verreden!

Daguitslag EMX250 Garda:
1 Kevin Horgmo 47 Pnt
2 Nicholas Lapucci 40 Pnt
3 Hakon Fredriksen 38 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Cornelius Toendel 34 Pnt
6 Jeremy Sydow 32 Pnt
35 Dave Kooiker 0 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 345 Pnt
2 Kevin Horgmo 319 Pnt
3 Rick Elzinga 257 Pnt
4 Liam Everts 227 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 226 Pnt
13 Jeremy Sydow 80 Pnt
15 Dave Kooiker 77 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.