Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft op dinsdag een manchezege weten te boeken tijdens de EMX250 wedstrijd in het Italiaanse Arco di Trento. In de eerste manche kwam hij van achter uit het veld terug naar voren en wist er nog een tiende plaats uit te halen. In de tweede manche nam hij gelijk de leiding in de wedstrijd in handen en zette de volledige manche naar zijn hand. Hiermee pakte Bonacorsi zijn allereerste zege in de EMX250 klasse en mocht voor de derde achtereenvolgende keer plaats nemen op het podium.

Bonacorsi zat er gelijk in de ochtend goed bij qua tijden en wist in de tijdtraining een derde tijd in zijn groep neer te zetten. Jeremy Sydow kwalificeerde zich als achtste in zijn groep maar helaas slaagde Dave Kooiker er niet in om zich te kwalificeren. Hij kon zijn draai niet vinden op de baan en slaagde er daardoor niet in om er een scherpe ronde uit te persen waardoor hij zich niet wist te kwalificeren.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Bonacorsi want hij raakte betrokken bij een valpartij die door een andere rijder werd veroorzaakt en moest daardoor vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist de schade met een tiende plaats te beperken. Ook Jeremy Sydow kende tegenslag want nadat hij betrokken was geraakt bij een valpartij bij de start moest hij na een aantal ronden met een mechanisch probleem opgeven waardoor hij niet tot scoren kwam.

Beide rijders stonden gebrand op een goed resultaat achter het starthek voor de tweede manche. Toen het hek viel schoten ze er tussenuit en wisten als eerste en tweede door de eerste bocht te komen. In de tweede bocht nam Bonacorsi de leiding in handen en zette gelijk een hoog tempo in. Hij zette de volledige wedstrijd naar zijn hand en kwam als winnaar over de finish. Sydow weerde zich kranig en had gedurende de wedstrijd mooie gevechten. Hij kwam op een zevende plaats over de finish en deed hiermee weer veel extra wedstrijdritme op!

In het dagklassement eindigde Bonacorsi op een derde plaats en Sydow legde beslag op een twaalfde plaats. In de tussenstand om het EMX250 kampioenschap staat Bonacorsi vijfde, Kooiker veertiende en Sydow is opgeklommen naar een 23ste plaats. Aanstaande zaterdag wordt er opnieuw op het circuit van Arco di Trento gereden voor de volgende EMX250 wedstrijd.

Daguitslag EMX250 Arco di Trento:
1 Cornelius Toendel 40 Pnt
2 Kevin Horgmo 37 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
4 Liam Everts 36 Pnt
5 Emil Weckman 34 Pnt
12 Jeremy Sydow 14 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 305 Pnt
2 Kevin Horgmo 272 Pnt
3 Rick Elzinga 234 Pnt
4 Liam Everts 197 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 190 Pnt
14 Dave Kooiker 77 Pnt
23 Jeremy Sydow 48 Pnt

Fotocredits – Eva Szabadfi

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.