Na zijn podiumplaats in de EMX250 wedstrijd in het Duitse Teutschenthal ging Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha hier in het Franse Lacapelle Marival mee verder. Bonacorsi wist tweede en derde te worden in de manches, wat hem in het dagklassement een mooie tweede plaats opleverde.

Bonacorsi begon uiterst gemotiveerd aan de dag in Lacapelle Marival. Hij oogde scherp en had zijn draai al snel gevonden op het circuit. Dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining een hele scherpe ronde neer wist te zetten waarmee hij de pole position pakte.

In de eerste manche pakte Bonacorsi een redelijk goede start maar had veel werk te doen om terug in de top drie te komen. Het was niet makkelijk om op het circuit van Lacapelle Marival in te halen maar toch lukte het Bonacorsi om verschillende rijders een plaats terug te verwijzen. In de slotfase rekende hij af met Cornelius Toendel en wist de manche op een sterke tweede plaats af te sluiten.

In de tweede manche had Bonacorsi meer werk te doen want hij kwam pas buiten de top tien uit de eerste bocht. Alles gevend begon hij aan een opmars naar voren. Dit lukte goed en na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als derde over de finish.

Met een 2-3 in de manches eindigde Andrea op een goede tweede plaats in het dagklassement en staat nu vijfde in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap. 

Jeremy Sydow wist in de eerste manche een goede start te pakken maar kon het hoge tempo niet de hele manche vast houden waardoor hij terug zakte naar een veertiende plaats. In de tweede manche was zijn start veel minder goed en kwam hij niet verder dan een twintigste plaats.

Dave Kooiker had het moeilijk om in zijn ritme te komen op het technische, harde circuit van Lacapelle Marival en werd negenentwintigste in de daguitslag. Wel staat Kooiker na zes wedstrijden op een tiende plaats in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap.

Commentaar Andrea Bonacorsi: ‘’Opnieuw een hele goede dag waarin ik op het podium ben geëindigd. Ik ben blij dat ik nog steeds aan het groeien ben. In de tweede manche had ik het moeilijker maar een tweede plaats in het dagklassement is goed en ik kijk met vertrouwen uit naar de wedstrijden die komen gaan.’’

Op dinsdag 26 oktober gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX250 Frankrijk:
1 Hakon Fredriksen 47 Pnt
2 Andrea Bonacorsi 42 Pnt
3 Tom Guyon 36 Pnt
4 Nicholas Lapucci 34 Pnt
5 Cornelius Toendel 31 Pnt
19 Jeremy Sydow 8 Pnt
29 Dave Kooiker 0 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 271 Pnt
2 Kevin Horgmo 235 Pnt
3 Rick Elzinga 208 Pnt
4 Liam Everts 161 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 154 Pnt
10 Dave Kooiker 77 Pnt
25 Jeremy Sydow 34 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.