Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de vijfde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal op het podium geëindigd. In beide manches had Bonacorsi veel werk te doen. Hij kwam in zowel de eerste als de tweede manche niet lekker weg bij de start maar had op het met sporen bezaaide circuit een hoog tempo in handen en kwam goed terug. Dit leverde hem een vierde en derde plaats op in de manches, wat goed was voor een derde plaats in het dagklassement.

Jeremy Sydow maakte een indrukwekkende terug keer in de competitie. Hij startte in beide manches in de top vijf maar miste uiteraard het wedstrijdritme omdat hij vier maanden geen wedstrijden meer heeft gereden vanwege de alvleesklier blessure die hij opliep tijdens het ONK in Arnhem. Met een zevende en een negende plaats wist hij in beide manches in de top tien te finishen en werd hiermee zevende in de daguitslag.

Dave Kooiker kende een moeilijke dag en finishte in beide manches buiten de punten waardoor hij in het dagklassement niet verder kwam dan een vijfentwintigste plaats.

Door de podiumplaats van Bonacorsi is hij in de tussenstand opgeklommen naar een vijfde plaats, terwijl Kooiker zich met een negende plaats netjes staande weet te houden in de top tien. Omdat Sydow de eerste vier wedstrijden van het kampioenschap heeft gemist, staat hij nu 27ste.

Commentaar Andrea Bonacorsi: ‘’Het was een goede dag voor mij. In het begin van het seizoen was het fysiek moeilijk voor me omdat ik een aantal problemen had maar nu komen we sterk terug en ook het team verricht perfect werk. Ik ben ze zeer dankbaar omdat zij er alles aan doen om mij beter te maken. We zijn nu klaar voor het tweede deel van het seizoen. Het is mijn eerste podium in de EMX250 klasse en het was een goede dag!’’

Daguitslag EMX250 Duitsland:
1 Nicholas Lapucci 50 Pnt
2 Kevin Horgmo 44 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 38 Pnt
4 Rick Elzinga 37 Pnt
5 Tom Guyon 26 Pnt
7 Jeremy Sydow 26 Pnt
27 Dave Kooiker 0 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 237 Pnt
2 Kevin Horgmo 205 Pnt
3 Rick Elzinga 181 Pnt
4 Liam Everts 134 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 112 Pnt
9 Dave Kooiker 77 Pnt
27 Jeremy Sydow 26 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.