Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Reusel een sterke indruk achtergelaten. In de eerste manche kwam hij van rond de vijfde plaats terug naar de eerste plaats maar kreeg na de finish te horen dat zijn machine teveel geluid produceerde waardoor hij vijf strafplaatsen kreeg en zesde werd. In de tweede manche kon hij vanwege een klein mechanisch probleem zijn revanche niet nemen en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Met nog twee weken te gaan tot aan de herstart van het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal, koos Andrea ervoor om nog wat extra wedstrijdritme op te doen in Reusel. Het zandcircuit lag er tijdens de ochtend goed bij en Andrea keek er naar uit om het circuit op te gaan om te gaan trainen. De baan was toen nog snel waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. Dit zou later op de dag veranderen omdat het circuit toen behoorlijk zwaar werd. Bonacorsi begon sterk aan de dag door de pole position te veroveren waarmee hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

In de eerste manche pakte Bonacorsi een redelijk goede start en kwam in de eerste helft vanaf de vijfde plaats naar een tweede plaats gereden. Vervolgens voerde hij de druk op bij de leider in de wedstrijd en wist de leiding met nog een aantal ronden te gaan over te nemen. Bonacorsi hield het tempo strak en sloot de manche winnend af. Echter na de finish produceerde zijn motor teveel geluid waardoor hij vijf strafplaatsen kreeg waardoor hij als zesde werd geklasseerd.

Belust op revanche stond hij in de tweede manche achter het starthek maar helaas kende hij in deze manche tegenslag. Al in de beginfase kreeg hij met een klein mechanisch probleem af te rekenen waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

De wedstrijd in Reusel was een goede training voor Andrea en hij zal in de komende anderhalve week zijn laatste trainingen afwerken voor de volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal.

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.