Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing kwam in de laatste wedstrijd van de ADAC Youngster 250 Cup in Reutlingen sterk voor de dag. Bonacorsi wist de eerste manche te winnen en kwam in de tweede manche op een tweede plaats over de finish. Helaas verloor hij zijn kansen op de eindzege door een klein mechanisch probleem in de derde manche en moest noodgedwongen opgeven. Dave Kooiker reed drie constante manches waarmee hij negende werd in het dagklassement.

Op zaterdag stond er allereerst een tijdtraining op het programma. De zomerpauze had Bonacorsi goed gedaan want hij kon volledig fit aan het weekend beginnen en wist in zijn groep de snelste tijd op de klok te zetten. Ook Kooiker zat in deze groep en ook hij wist zich zonder problemen als negende te kwalificeren voor de wedstrijd.

Bonacorsi zette zijn goede rijden verder in de eerste manche. Op zijn goed geprepareerde Yamaha machine wist hij de manche winnend af te sluiten en legde hiermee de basis voor een positief weekend. Dave Kooiker haalde het in de eerste manche net niet tot in de top tien en werd als elfde afgevlagd.

Ook in de tweede manche kwamen beide rijders sterk voor de dag. Bonacorsi kwam net iets tekort om de manche winnend af te kunnen sluiten en werd tweede. Wel stond hij na twee manches aan de leiding in het dagklassement en was dus goed op weg om de wedstrijd te gaan winnen. Ook Kooiker reed een goede tweede manche waarin hij als achtste over de finish wist te komen.

In de derde manche kreeg het team een tegenslag voor de kiezen want Bonacorsi kreeg af te rekenen met een klein mechanisch probleem en haalde daardoor de finish niet. Dit betekende dat hij de dagoverwinning in rook op zag gaan en nu genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Kooiker kwam in de derde manche als elfde over de finish en werd hiermee negende in de daguitslag!

Hutten Metaal Yamaha Racing zal haar voorbereiding op de herstart van het EMX250 Kampioenschap op 2 oktober in het Duitse Teutschenthal in de komende weken verder zetten.

Daguitslag ADAC Youngster 250 Cup Reutlingen:
1 Liam Everts 61 Pnt
2 Mike Gwerder 58 Pnt
3 Oriol Oliver 58 Pnt
4 Marcel Stauffer 58 Pnt
5 Andrea Bonacorsi 47 Pnt
9 Dave Kooiker 33 Pnt

Dit bericht is gepost in ADAC. Bookmark de link.