Hutten Metaal Yamaha Racing heeft een succesvolle dag achter de rug bij het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Eersel. Andrea Bonacorsi wist hier te winnen en heeft hiermee zijn koppositie in de titelstrijd versterkt. Ook Dave Kooiker kwam met een vierde plaats positief voor de dag.

Het zanderige circuit van Eersel lag er goed geprepareerd bij en was door de warme omstandigheden op bepaalde plaatsen harder dan normaal. In de training namen de rijders hun tijd om hun snelheid op te bouwen om vervolgens een aantal snelle ronden op de klok te zetten. Dit lukte goed want Bonacorsi kwam uit op een tweede tijd en Kooiker sloot de sessie af als vierde.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte kwamen de beide Hutten Metaal Yamaha-rijders goed weg. Kooiker kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde met Bonacorsi daar op een derde plaats dicht achter. In de beginfase nam Bonacorsi de tweede plaats over en al voor het midden van de wedstrijd nam hij de leiding in handen. Hij werkte een sterke wedstrijd af en gaf de eerste plaats in de rest van de manche niet meer uit handen. Kooiker reed in de beginfase in de top drie maar moest het tempo gedurende de wedstrijd laten zakken en werd zevende.

In de tweede manche was het Kooiker die in de beginfase de koppositie in handen wist te nemen. Ook Bonacorsi had een goede start gepakt en werkte zich op tot aan het achterwiel van Kooiker. Voor het midden van de wedstrijd nam hij de leiding in de wedstrijd in handen maar moest het tempo flink strak houden om de koppositie vast te kunnen houden. Dit lukte en zo wist hij beide manches winnend af te sluiten. Kooiker sloot de manche af op een derde plaats.

Bonacorsi won het dagklassement en Kooiker legde hierin beslag op een vierde plaats. Voor beide rijders was dit een ideale trainingswedstrijd in hun voorbereiding op het tweede deel van het EMX250 Kampioenschap!

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.