Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de vierde wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap in het Letse Kegums op een goede zesde plaats geëindigd. Kooiker wist twee constante manches te rijden waarin hij op een zevende en tiende plaats over de finish wist te komen. Bailey Malkiewicz wist met een dertiende plaats in de tweede manche zijn eerste punten van het seizoen te scoren en tegenslag was er voor Andrea Bonacorsi die in beide manches betrokken raakte bij een valpartij in de eerste ronde en slechts drie punten wist te scoren.

Het circuit van Kegums lag er perfect bij toen de rijders de baan betraden voor hun trainingen. Het circuit is wat zanderig afgewisseld met hardere gedeeltes. Kooiker begon positief aan de dag door in de tijdtraining een zesde tijd op de klok te zetten. Bonacorsi kwam uit op een dertiende tijd en Malkiewicz kwam na verschillende pogingen niet verder dan een negenentwintigste plaats.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte was het Kooiker die het beste uit de start was gekomen en rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Binnen een aantal ronden wist Kooiker zich op te werken naar een achtste plaats en sloeg in de slotfase toe. Hij wist de zevende man nog te passeren en wist deze positie vast te houden tot over de finish. Tegenslag was er voor Bonacorsi en Malkiewicz. Bonacorsi raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest teleurgesteld de wedstrijd verlaten. Malkiewicz kende een sterke beginfase waarin hij zich binnen een paar ronden vanaf een zestiende plaats op wist te werken naar een negende positie. Echter door een valpartij werd hij teruggeworpen naar een negenentwintigste plaats. Hij ging terug in de achtervolging en kwam opnieuw de punten binnen. Helaas ging het toen opnieuw mis en besloot vervolgens om de wedstrijd te verlaten.

Belust op revanche ging Bonacorsi van start in de tweede manche maar ook in deze manche zat het hem niet mee bij de start. Hij raakte opnieuw betrokken bij een valpartij en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Alles gevend wist hij er nog een achttiende plaats uit te halen maar dit is niet het resultaat waar de Italiaan op voorhand op had gehoopt. Malkiewicz en Kooiker kwamen rond de vijftiende plaats uit de start. Kooiker kwam gedurende de wedstrijd met een constant tempo terug naar voren en wist er een tiende plaats uit te halen. Ook Malkiewicz werkte een gecontroleerde wedstrijd af en wist met een dertiende plaats zijn eerste punten van het seizoen te scoren!

In het dagklassement eindigde Kooiker op een zesde plaats en moesten Malkiewicz en Bonacorsi genoegen nemen met een achttiende en zesentwintigste plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap blijft Kooiker op een zevende plaats staan. Bonacorsi bezet de achtste plaats en Malkiewicz staat op een zesendertigste plaats. Op zaterdag 2 oktober gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag EMX250 Letland:
1 Kevin Horgmo 47 Pnt
2 Nicholas Lapucci 45 Pnt
3 Rick Elzinga 42 Pnt
4 Yago Martinez 36 Pnt
5 Mike Gwerder 27 Pnt
6 Dave Kooiker 25 Pnt
18 Bailey Malkiewicz 8 Pnt
26 Andrea Bonacorsi 3 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 187 Pnt
2 Kevin Horgmo 163 Pnt
3 Rick Elzinga 144 Pnt
4 Liam Everts 108 Pnt
5 Yago Martinez 91 Pnt
7 Dave Kooiker 77 Pnt
8 Andrea Bonacorsi 74 Pnt
36 Bailey Malkiewicz 8 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.