Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha is tijdens de derde wedstrijd van het EMX250 kampioenschap in het Belgische Lommel opnieuw in de top tien geëindigd. Na zijn sterke optreden in Oss hield Kooiker zich in het diepe zand in Lommel goed staande, al kende hij wel een moeilijke eerste manche waarin hij niet verder kwam dan een dertiende plaats. In de tweede manche had hij een beter ritme en wist hij op een zevende plaats over de finish te komen, waarmee hij op een negende plaats eindigde in het dagklassement, wat ook zijn positie is in de tussenstand na drie wedstrijden.

Tijdens de vorige wedstrijd in Oss was Andrea Bonacorsi opgeklommen naar een derde plaats in de tussenstand en wilde deze stijgende lijn verder zetten in Lommel. Helaas liep dit anders want na een twaalfde plaats in de eerste manche kwam hij in de beginfase van de tweede manche ten val en slaagde er niet in om terug te komen tot in de punten. Door deze tegenslag is Bonacorsi in de tussenstand teruggevallen naar een zesde plaats.

Bailey Malkiewicz werkt er nog steeds aan om volledig fit te worden. Het loodzware circuit viel hem zwaar en hij kwam niet tot scoren.

Hutten Metaal Yamaha Racing zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd in het Letse Kegums, welke volgend weekend op het programma staat.

Uitslag EMX250 Lommel:
1 Nicholas Lapucci 47 Pnt
2 Rick Elzinga 45 Pnt
3 Kevin Horgmo 38 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 38 Pnt
5 Liam Everts 34 Pnt
9 Dave Kooiker 24 Pnt
18 Andrea Bonacorsi 9 Pnt
30 Bailey Malkiewicz 0 Pnt

Stand EMX250:
1 Nicholas Lapucci 142 Pnt
2 Kevin Horgmo 116 Pnt
3 Rick Elzinga 102 Pnt
4 Liam Everts 92 Pnt
5 Cornelius Toendel 72 Pnt
6 Andrea Bonacorsi 71 Pnt
9 Dave Kooiker 52 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.