Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap opgeklommen naar een derde plaats. Tijdens de tweede wedstrijd in het Nederlandse Oss wist Bonacorsi in beide manches vierde te worden en dit leverde hem ook in het dagklassement een vierde plaats op. Dave Kooiker maakte indruk in zijn thuis wedstrijd en werd in beide manches zesde, wat hem ook in het dagklassement een zesde plaats opleverde.

De EMX125 kampioen van vorig jaar, Andrea Bonacorsi, is een naam om rekening mee te houden in de toekomst. De Italiaanse rookie in de EMX250 klasse kwam in de eerste manche van buiten de top twintig terug naar een vierde plaats en kwam na een veel betere start opnieuw als vierde binnen in de tweede manche!

De jongste rijder van het team, Dave Kooiker, reed een indrukwekkende wedstrijd op zijn Yamaha YZ250F voorzien van GYTR kit. Kooiker in beide manches een goede start en vocht in zowel de eerste als de tweede manche mee in de top drie, om zich uiteindelijk iets terug te laten zakken en als zesde over de finish te komen.

Bailey Malkiewicz vervangt de geblesseerde Jeremy Sydow binnen Hutten Metaal Yamaha Racing. Met nog maar weinig rij uren op de motor en een beperkt trainingsprogramma in de laatste vier maanden was het een uitdagende dag voor de Australier. Niettemin was Malkiewicz optimistisch en eindigde als vierentwintigste. In de komende weken zal hij de tijd nemen om aan de motor te wennen en zijn trainingsprogramma verder uitbouwen.

In de tussenstand is Bonacorsi opgeklommen naar een derde plaats en Kooiker bezet nu de tiende plaats. De volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap wordt op zaterdag 31 juli.

Commentaar Andrea Bonacorsi: ‘’We hebben vanaf de eerste wedstrijd van het kampioenschap een flinke stap voorwaarts gezet. We hebben met twee keer een vierde plaats constant gescoord. Ik ben best tevreden over hoe alles gaat, ik moet enkel nog aan mijn starts werken voor de volgende wedstrijd in Lommel. Ook moet ik nog wat aan mijn conditie werken omdat ik mee wil vechten aan de kop van het veld. We zijn in de tussenstand opgeklommen naar een derde plaats en dit is goed waardoor we meer motivatie hebben voor Lommel.’’

 

Commentaar Dave Kooiker: ‘’Gisteren was heel goed. Ik pakte in beide manches een goede start en eindigde op een zesde plaats. Het is goed om progressie te boeken en ik ben tevreden over mijn rijden. Het was goed en ik ben tevreden over mijn resultaten.

Daguitslag EMX250 Oss:
1 Rick Elzinga 47 Pnt
2 Nicholas Lapucci 45 Pnt
3 Liam Everts 38 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Kevin Horgmo 36 Pnt
6 Dave Kooiker 30 Pnt

Tussenstand EMX250 Kampioenschap:
1 Nicholas Lapucci 95 Pnt
2 Kevin Horgmo 78 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 62 Pnt
4 Liam Everts 58 Pnt
5 Rick Elzinga 57 Pnt
10 Dave Kooiker 30 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX250. Bookmark de link.