Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing is in de internationale wedstrijd in het Franse Blargies op het podium geëindigd. Bonacorsi eindigde op een vierde en derde plaats in de manches en dit was voldoende om als derde mee te mogen naar het podium.

Naast Bonacorsi reed ook Dave Kooiker twee constante manches in Frankrijk en wist zesde en zevende te worden!

Voor de rijders van Hutten Metaal Yamaha Racing zijn deze internationale wedstrijden ideaal om aan het wedstrijdritme te werken. Net als vorige week stonden ook hier weer een flink aantal sterke rijders achter het starthek waardoor het een goede training was met het oog op het naderende EMX250 seizoen.

Door de grote opkomst moest er in twee groepen getraind worden. Beide rijders zaten in de tweede groep en wisten beiden een scherpe tijd op de klok te zetten. Bonacorsi sloot de training af als tweede en Kooiker verzekerde zich van een vierde tijd.

Ook in de eerste manche kwamen beide rijders goed voor de dag. Bonacorsi kwam als vierde over de finish, op slechts drie seconden van de derde man. Kooiker werd zesde en had een veel beter ritme in handen dan een week eerder het geval was.

In de tweede manche deed Bonacorsi het een plaats beter dan in de eerste manche en dit leverde hem een mooie derde plaats op in het dagklassement. Dave sloot de manche af als zevende en sloot hiermee zijn wedstrijddag op positieve wijze af.

Met nog vier weken te gaan tot aan de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap zal Hutten Metaal Yamaha Racing hard door blijven trainen en nog verschillende wedstrijden mee pakken!

Daguitslag int.wedstrijd MX2 Blargies:
1. Mathys Boisrame 50 Pnt
2. Mikkel Haarup 44 Pnt
3. Andrea Bonacorsi 38 Pnt
4. Jorgen-Matthias Talviku 32 Pnt
5. Thibailt Maupin 32 Pnt
6. Dave Kooiker 28 Pnt