De voorbereiding van Hutten Metaal Yamaha Racing ging afgelopen zondag verder tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Crisolles. Hier kregen Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker een circuit voorgeschoteld met een hardere ondergrond, veel stuiters en een baan waarop de snelheid behoorlijk hoog lag. Daarnaast moesten de rijders samen rijden met de 450 klasse waardoor het een zeer sterk deelnemersveld was!

In de training was duidelijk dat er een hoog tempo gereden werd. Beide rijders gingen er goed voor zitten in de tijdtraining en probeerden scherpe tijden op de klok te zetten. Verschillende keren werd er aangezet en dit resulteerde in een twaalfde tijd voor Andrea en een vierentwintigste tijd voor Dave.

In de eerste manche zaten beide rijders er goed bij na de start. In het sterke deelnemersveld reden ze in de beginfase net buiten de top tien! Andrea wist hier de hele wedstrijd goed stand te houden en kwam op een twaalfde plaats over de finish waarvan hij de vijfde MX2-rijder was. Dave kreeg af te rekenen met opgepompte armen en dit zorgde ervoor dat hij het tempo flink moest laten zakken. Hij haalde er nog een vierentwintigste plaats uit maar keerde teleurgesteld terug naar het paddock.

Bij de start van de tweede manche kreeg Andrea een tegenslag voor de kiezen want hij liet zijn motor afslaan toen het hek viel waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd door het veld terug naar voren en wist er nog een nette vijftiende plaats uit te halen waarvan hij de achtste MX2-rijder was. Dave kon niet lekker in zijn ritme komen maar probeerde zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen en werd zevenentwintigste!

Hutten Metaal Yamaha Racing zal haar voorbereiding in de komende weken verder zetten zodat ze eind juni klaar zijn voor de eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Engeland.

Uitslagen Internationale wedstrijd Crisolles, Frankrijk:

Eerste manche:
1 Jeremy Seewer
2 Kevin Strijbos
3 Maxime Renaux
4 Nathan Watson
5 Henry Jacobi
12 Andrea Bonacorsi
24 Dave Kooiker

Tweede manche:
1 Jeremy Seewer
2 Kevin Strijbos
3 Calvin Vlaanderen
4 Henry Jacobi
5 Thibault Benistant
15 Andrea Bonacorsi
27 Dave Kooiker

Fotocredits – Eric Laurijssen