Hutten Metaal Yamaha Racing heeft haar voorbereiding op het EMX250 seizoen het afgelopen weekend verder gezet tijdens de derde wedstrijd om het Brits Kampioenschap in Canada Heights. Tijdens deze wedstrijd heeft het team nog een aantal dingen kunnen testen en de rijders beginnen zich beter en beter te voelen. 

Het circuit van Canada Heights lag er goed bij en de rijders konden zich in deze sterke competitie prima meten met de concurrentie. Andrea Bonacorsi opende sterk door in de tijdtraining een tweede tijd op de klok te zetten. Dave Kooiker kwam na verschillende snelle ronden uit op een twintigste tijd en was gemotiveerd om in de manches verder naar voren te zitten.

Dit lukte want Kooiker sloot de manches af op een vijftiende en zestiende plaats en werd hiermee vijftiende in het dagklassement. Bonacorsi legde in de eerste manche beslag op een zevende plaats maar kreeg in de tweede manche af te rekenen met een klein mechanisch probleem en moest daardoor de wedstrijd verlaten. Ondanks deze tegenslag is het gevoel van beide rijders goed en bouwen ze in de komende weken verder om bij de seizoenstart van het EMX250 Kampioenschap in Engeland sterk voor de dag te komen.

Daguitslag Brits Kampioenschap MX2 Canada Heights:

1 Ashton Dickinson 43 Pnt
2 Wilson Todd 42 Pnt
3 Conrad Mewse 40 Pnt
4 Ike Carter 36 Pnt
5 Steven Clarke 34 Pnt
12 Andrea Bonacorsi 14 Pnt
15 Dave Kooiker 11 Pnt