Hutten Metaal Yamaha Racing reed na een goede voorbereiding zondag haar eerste wedstrijd van het seizoen tijdens het Italiaans Kampioenschap in Alghero. Andrea Bonacorsi liet hier zien dat hij zich al goed thuis voelt op de Yamaha YZ-F250 en wist de MX2 manche op een nette tweede plaats af te sluiten.

Naast Bonacorsi kwamen ook Jeremy Sydow en Dave Kooiker voor Hutten Metaal Yamaha Racing aan de start in Alghero. In de tijdtraining wisten zij zich als negende en tiende te kwalificeren terwijl Bonacorsi ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een veertiende tijd.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche kregen Kooiker en Sydow echter een tegenslag te verwerken omdat ze beiden betrokken raakten bij een valpartij in de eerste bocht. Bonacorsi kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen en werkte een hele solide wedstrijd af. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg hij de tweede plaats in handen en gaf deze positie niet meer uit handen. Kooiker kwam na zijn valpartij goed terug naar voren maar moest het tempo door gebrek aan wedstrijdritme laten zakken en kwam daardoor niet verder dan een vierentwintigste plaats. Ook Jeremy Sydow kon het juiste ritme niet gevonden krijgen tijdens de wedstrijd en kon daardoor geen rol van betekenis spelen.

Bonacorsi kwam ook in de superfinale, waarin hij het tegen de beste MX2 en MX1-rijders op moest nemen, sterk voor de dag. Lang was hij de best geklasseerde MX2-rijder in de wedstrijd maar werd uiteindelijk als derde MX2-rijder op een elfde plaats afgevlagd.

Het team zal haar voorbereiding op het seizoen in de komende weken verder zetten en hoopt snel weer achter het starthek te kunnen staan.

Uitslag MX2 manche Italiaans Kampioenschap Alghero:
1 Nicholas Lapucci
2 Andrea Bonacorsi
3 Tim Edberg
4 Alberto Forato
5 Mattia Guadagnini
24 Dave Kooiker
30 Jeremy Sydow

Uitslag superfinale Italiaans Kampioenschap Alghero:
1 Thomas Kjer Olsen
2 Romain Febvre
3 Glenn Coldenhoff
4 Jeremy van Horebeek
5 Tom Koch
11 Andrea Bonacorsi