Hutten Metaal Yamaha Racing reed vandaag sinds lange tijd weer haar eerste wedstrijd tijdens de derde wedstrijd van het Zweeds Kampioenschap in Uddevalla. Na een lange en intensieve trainingsperiode was het team er klaar voor om wedstrijdritme op te doen voor de naderende start van het EMX250 Kampioenschap. 

De rijders kregen een pittig circuit voorgeschoteld omdat het veel had geregend en de ondergrond daardoor nat was. Ondanks dit begonnen alle drie de rijders sterk in de kwalificatie en wisten allemaal een tijd in de top vijf neer te zetten, waarmee ze met vertrouwen uit konden gaan kijken naar de manches.

In de eerste manche kreeg Jeremy Sydow een flinke tegenslag voor de kiezen. De Duitser kende een goede beginfase waarbij hij in de kopgroep mee reed. Echter na een aantal ronden kwam hij op het verraderlijke circuit ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. Sydow wordt hier op zondag aan geopereerd zodat hij niet al te lang uitgeschakeld zal zijn.

Andrea Bonacorsi reed een sterke wedstrijd en werkte zich van rond de tiende plaats op naar een goede vijfde plaats. Ook Dave Kooiker wist zich de hele manche netjes rond de top tien te handhaven. Heel even viel hij er buiten maar wist de manche toch op een nette tiende plaats af te sluiten.

Tussen de manches in regende het flink waardoor de baan veranderde in een grote modderpoel. Bonacorsi reed een constante wedstrijd en kwam op een zesde plaats over de finish. Kooiker kwam in het gedrang van de eerste ronde ten val en ging terug naar de pits om andere handschoenen aan te trekken. Hier ging veel tijd bij verloren waardoor een goed resultaat niet meer mogelijk was.

In het dagklassement legde Bonacorsi beslag op een zesde plaats en Kooiker sloot de wedstrijd af als veertiende. Op zondag zal Hutten Metaal Yamaha Racing deelnemen aan de vierde wedstrijd van het Zweeds Kampioenschap, eveneens op het circuit van Uddevalla.

Daguitslag Zweeds Kampioenschap MX2 Uddevalla:
1 Rene Hofer 45 Pnt
2 Kay de Wolf 43 Pnt
3 Liam Everts 40 Pnt
4 Isak Gifting 38 Pnt
5 Simon Laengenfelder 35 Pnt
6 Andrea Bonacorsi 31 Pnt
14 Dave Kooiker 11 Pnt