Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Italiaanse Faenza een breuk in zijn hand opgelopen. Kooiker kwam afgelopen zaterdag tijdens de tweede wedstrijd van het kampioenschap ten val en bezeerde hierbij zijn hand. Omdat de volgende wedstrijd van het kampioenschap alweer op dinsdag op het programma stond wilde Kooiker toch proberen om te rijden omdat hij opdat moment nog niet wist dat er iets met zijn hand aan de hand was.

Kooiker liet in de eerste manche op dinsdag een zeer goede snelheid zien en reed in de top tien. Helaas werd de pijn na vijftien minuten te hevig waardoor hij het tempo moest laten zakken en buiten de punten finishte. Bij onderzoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat Kooiker een breuk in zijn hand heeft opgelopen en hierdoor een aantal weken rust zal moeten houden!

Dit bericht is gepost in EMX125. Bookmark de link.