Thibault Benistant van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Oss zijn wedstrijdritme op peil gehouden. Benistant reed twee sterke manches en kan volgende week met vertrouwen afreizen naar de vijfde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova.

Het circuit van Oss behoort tot de mooiste banen van Nederland en door de verschillende hoogteverschillen heeft het een Buitenlands tintje. In de training verkende Thibault rustig het circuit en bouwde zijn snelheid op. Hij kwam uit op een vierde tijd waarmee hij op het brede startveld van Oss in beide manches een ideale startplaats uit kon kiezen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de voorste gelederen aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al tijdens de eerste ronde de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Benistant zette een straf tempo in en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Makkelijk rijdend legde hij iedereen zijn wil op in deze manche en kwam als winnaar over de finish. Na de finish kreeg hij door de KNMV een straf opgelegd omdat Thibault voor de wedstrijd geen gebruik had gemaakt van het urinoir in het parc ferme maar voor een bosje koos om te plassen. Thibault bleef hier rustig onder en keek vol enthousiasme uit naar de tweede manche.

In de tweede manche ging hij verder waarmee hij in de eerste manche gestopt was. Benistant pakte gelijk de kop en zette op het harde, gladde circuit een hoog tempo in. Net als in de eerste manche liep hij ver weg bij zijn achtervolgers en zette zo ook de tweede manche naar zijn hand.

Voor Benistant was dit een goede training voor de volgende EMX250 wedstrijden, welke volgend weekend beginnen in het Italiaanse Mantova. Op het zanderige circuit zullen drie wedstrijden worden verreden. Ook Gianluca Facchetti zal hier weer aan de start komen.

Dit bericht is gepost in ONK. Bookmark de link.