Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha racing heeft in de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Faenza een goede snelheid laten zien. Helaas kwam hij in beide manches een keer ten val waardoor hij puntloos bleef op het harde circuit van Faenza. 

Nadat Dave in de tijdtraining ondanks verwoede pogingen niet verder was gekomen dan een 27ste tijd, pakte hij in de eerste manche vanaf de buitenzijde een hele goede start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand in de top tien totdat hij hard ten val kwam. Er ging veel tijd verloren voordat Dave zijn weg kon vervolgen waardoor zijn kansen op het scoren van punten in rook opgingen. 

Met nieuwe motivatie bereidde Kooiker zich voor op de tweede manche. Hij koos voor een soortgelijke positie achter het starthek en wist op zijn Yamaha YZ125 opnieuw een hele goede start te pakken. In de beginfase reed hij op een zesde plaats aan de staart van de kopgroep en wist dit hoge tempo een aantal ronden goed vast te houden. Helaas kwam hij voor het midden van de wedstrijd op een achtste plaats rijdend opnieuw hard ten val en zag hierbij een top tien plaats in rook op gaan. Dave kon niet meer doen dan de wedstrijd rustig uit te rijden en kwam ook in deze manche niet tot scoren.

Voor Dave was dit zijn eerste echte grote wedstrijd na zijn blessure. Hij heeft een goede snelheid laten zien en zal in de komende week, waarin nog twee wedstrijden in Faenza op het programma staan, proberen om deze snelheid om te zetten in positieve resultaten.

Op dinsdag staat de volgende wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap op het programma in Faenza.

Daguitslag EMX125 Faenza:
1 Andrea Bonacorsi 50 Pnt
2 Guillem Farres 40 Pnt
3 David Braceras 38 Pnt
4 Pietro Razzini 35 Pnt
5 Gerard Congost 27 Pnt
36 Dave Kooiker 0 Pnt

Dit bericht is gepost in EMX125. Bookmark de link.