Rick Elzinga van Hutten Metaal Yamaha Racing is de nieuwe leider in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross 250. Elzinga wist vandaag op het circuit van Oldebroek beide manches te winnen en pakte hiermee zijn allereerste Dutch Masters zege in de 250 klasse. Naast Elzinga mocht ook Andrea Bonacorsi met een derde plaats op het podium plaats nemen en werd Dave Kooiker achtste.

Het circuit van Oldebroek lag er op en top geprepareerd bij en hierop voelde Elzinga zich gelijk thuis. Hij zette in de tijdtraining de snelste tijd op de klok en veroverde de pole position. Ook Bonacorsi ging in een hoog tempo rond over de baan en trainde als derde, net een positie voor Kooiker die hiermee de training op een goede vierde plaats afsloot.

Toen het starthek in de eerste manche viel kwamen alle drie de rijders goed uit de start. Gelijk na de start was het Elzinga die de leiding in de wedstrijd in handen nam en een hoog tempo in zette. Bonacorsi en Kooiker kwamen op een vijfde en zesde plaats uit de eerste ronde en gingen in de aanval op de rijders voor hun. Elzinga zette de volledige eerste manche naar zijn hand en won de wedstrijd. Bonacorsi wist gedurende de wedstrijd een plaats te winnen en werd vierde terwijl Kooiker zijn ritme verloor en het tempo moest laten zakken. Hij bleef knokken voor wat hij waard was maar meer dan een elfde plaats zat er in de eerste manche helaas niet in.

In de tweede manche was het opnieuw Elzinga die een hele goede start wist te nemen en tijdens de eerste ronde al door wist te stoten naar de koppositie. Door een hoog tempo in te zetten, sloeg hij een gat en wist de manche met een grote voorsprong winnend af te sluiten. Andrea Bonacorsi kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde maar kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en wist er nog een vijfde plaats uit te halen. Kooiker kwam op een derde plaats uit de eerste ronde maar moest gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijsgeven en viel terug naar een achtste plaats. Later in de manche herstelde hij zich en wist nog twee plaatsen goed te maken om uiteindelijk als zesde te finishen.

Elzinga won het dagklassement en Bonacorsi werd derde. Kooiker sloot de dag af op een achtste plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Harfsen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Oldebroek:
1 Rick Elzinga 50 Pnt
2 Lucas Coenen 44 Pnt
3 Andrea Bonacorsi 34 Pnt
4 Jorgen Matthias Talviku 32 Pnt
5 Bastiaan Boegh Damm 31 Pnt
8 Dave Kooiker 25 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 250:
1 Rick Elzinga 94 Pnt
2 Lucas Coenen 78 Pnt
3 Glen Meier 60 Pnt
4 Jago Geerts 48 Pnt
5 Sacha Coenen 46 Pnt
7 Dave Kooiker 41 Pnt
9 Andrea Bonacorsi 34 Pnt